Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čo o vás prezradí farba očí? Budete sa čudovať, ale oči sú bránou do duše a odhalia váš charakter

reklama:
Čo o vás prezradí farba očí? Budete sa čudovať, ale oči sú bránou do duše a odhalia váš charakter
Foto: www.gettyimages.com

Farba očí je daná biologicky, to je bezpochyby pravda. Vedci však zistili, že existuje súvislosť medzi farbou očí a osobnostným charakterom daného človeka. Na základe skúmania farby očí a charakterov daných osôb zistili, že konkrétna farba vykazuje spoločné črty. Nie je to prvýkrát, kedy bol tak výskumom potvrdený fakt, že oko je úzko spojené s mozgom a jeho fungovaním a je možné na základe farby očí vystihnúť povahu človeka.

Modré oči

Modrá farba očí je pomerne bežná, hoci je spôsobená recesívnym génom. Existuje však široká škála modrých očí od hravej detskej modrej po nezábudkovú, zvodnú stredomorskú modrú až po tmavo šedomodrú farbu. Modrookí bývajú považovaní za krásnych a príťažlivých jedincov, na ostatných pôsobia ukľudňujúcim dojmom. Štúdie však ukazujú, že svetlovlasí a modrookí ľudia trpia nižším sebavedomím, sú tiež menej agresívni voči okoliu. Prekvapením bolo zistenie, že prvý modrooký muž sa objavil len pred 16 000 rokmi, keď vznikla prvá modrooká mutácia.

Hnedé oči

Hnedookí ľudia sú považovaní za dôveryhodných aj nežných zároveň. Po svete chodí hnedookých najviac, preto sú na pohľad menej žiaduci vzhľadom k ostatným farbám očí. O to viac značia spoľahlivosť a lojalitu. Súčasne hnedé oči značia životnú energiu a odhodlanie.

Zelené oči

Zelená značí mágiu a zelená farba očí je tiež najvzácnejšia. Často sa spája s červenými alebo tmavo hrdzavými vlasmi. Zelená farba očí je tajomná, nielen v rozprávkových príbehoch je preto zelené oko symbolom magických síl. Zelené oči značia tiež silu a energiu.

Orieškové oči

Farba lieskových orieškov je zmesou hnedej a zelenej, v niektorých prípadoch sa zdajú oči žlté v závislosti na lome dopadajúceho svetla. Ľudia s touto farbou očí sú spontánni a veselí, zvyčajne v kolektíve obľúbení a majú veľa priateľov.

Sivé oči

Tiež nie celkom typickou farbou je sivá. Táto farba očí sa vyskytuje s odtieňmi modrej alebo zelenej. Značí jemnosť a vážnosť. Sivé oči prezrádzajú múdrosť, nežnosť a jedinečnosť. Okrem toho sú nositelia týchto očí štatisticky najmenej agresívni.

Čierne oči

Čierne oči, to je zodpovednosť. Ľudia s čiernymi očami sú dôveryhodní a považovaní za zodpovedných, ostatní od nich často žiadajú radu. Tiež sú sympatickí a radi potešia ostatných. Vedú usporiadaný život, sú praktickí a v komplikovaných situáciách opatrní. A mimochodom, sú skvelí milenci!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 18. decembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.