Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čo robí aloe vera vo vašom tele? Prečo ju Egypťania nazývali rastlinou nesmrteľnosti?

reklama:
Čo robí aloe vera vo vašom tele? Prečo ju Egypťania nazývali rastlinou nesmrteľnosti?

Máte doma rastlinu aloe vera? Táto rastlina sa stala nesmierne populárna v amerických domácnostiach a mnoho ľudí po celom svete má vo svojich domovoch rastlinu aloe vera. Skutočnou pravdou však je, že väčšina z nich ani nevie, že ich dekoratívna rastlina má v skutočnosti úžasné liečivé vlastnosti. Táto rastlina je známa tiež pod menom Aloe barbadensis a používa sa po tisíce rokov po celom svete. Má tiež dlhú históriu lekárskeho použitia v Južnej Afrike, Latinskej Amerike a Karibiku. Skupina odborníkov z Medical Center v Marylande, tvrdí, že aloe bola v Spojených štátoch populárna predpisovaným liekom po celé 18. a 19. storočie. Môžeme ľahko povedať, že aloe vera je jednou z najčastejšie používaných liečivých bylín v krajine.

Výhody aloe

Mali by ste vedieť, že táto super zdravá rastlina zostáva obľúbeným domácim liekom na ústa, osteoartrózu, ulceróznu kolitídu, horúčku, astmu a jednoducho sa používa ako všeobecné tonikum. Je dokonca považovaná za produkt prírodnej krásy. Gél z aloe vera sa tiež často nanáša na pokožku na liečbu spálenín, popálenín, rezných rán, infekcií a iných rán. Pôsobí ako analgetikum a bojuje proti zápalu a svrbeniu. Lekári tvrdia, že je to pravdepodobne kvôli dvom silným zlúčeninám na posilnenie imunity: lykoproteiny a polysacharidy. Glykoproteíny pôsobia tak, že blokujú bolesť a znižujú zápal, zatiaľ čo polysacharidy podporujú opravu pokožky a udržujú ju hydratovanú.

Mnoho rôznych štúdií zistilo, že gél z aloe vera tiež lieči popáleniny, oveľa lepšie ako konvenčné lieky, pokiaľ ide o skrátenie doby hojenia a bolesti. Túto super zdravú rastlinu môžete tiež použiť na liečbu mnohých rôznych ochorení, ako sú: zápcha, genitálny opar, lupienka, seboroická dermatitída, rakovina, infekcia horných dýchacích ciest, zubné problémy, vysoký cholesterol, zápalové ochorenie čriev a znižuje hladinu cukru v krvi hladiny u ľudí s diabetom 2. typu.

Túto super zdravú rastlinu by ste určite mali vyskúšať a získať jej mnoho zdravotných výhod. Uvidíte, prečo ju Egypťania nazvali rastlina nesmrteľnosti.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 24. mája 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.