Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čo sa stane s vašim telom, ak vypijete jedlú sódu

reklama:
Čo sa stane s vašim telom, ak vypijete jedlú sódu

Čo sa vám stane, keď vypijete jedlú sódu? Napadlo by vás to vôbec? Niektorí ľudia vyskúšajú čokoľvek, aby sa im zlepšila pokožka alebo aby zhodili pár kilogramov. Pitie jedlej sódy má na naše telo zvláštne účinky, ktoré si teraz predstavíme. Má totiž vplyv nielen na pleť, ale aj na vlasy alebo nechty. Jej účinky sú blahodárne, preto sa nebojte ju vyskúšať, a to nielen počas upratovania celej domácnosti.

Na čo môžete jedlú sódu použiť?

Jedlá sóda má pre naše telo množstvo užitočných vlastností. Napríklad alkalizuje telo, čo znamená, že pomáha udržovať vyvážené pH. Kyslosť síce uľahčuje trávenie, veľmi ľahko sa ale žalúdok môže prekysliť. Z toho sa potom odvodzujú aj niektoré ochorenia, ktoré sa v kyslom prostredí môžu rýchlejšie vyvíjať. Vďaka jedlej sóde uľavíte aj obličkám.

Obličky sú na kyslý moč citlivé, a ak trpíte na obličkové kamene, pocítite to ešte o niečo viac. Ak si dáte jedlú sódu, obličky podporíte v ich funkcii a navyše zabránite tomu, že sa vám ďalšie kamene budú tvoriť. Jedlá sóda slúži aj ako neutralizátor kyselín. Je to zásaditá surovina, takže ju môžete použiť aj v prípade, že trpíte refluxom. Má tiež antiseptické účinky, ktoré využijete v boji proti parazitom, plesniam alebo hubám vo svojom tele. Stačí si s ňou dezinfikovať ústa počas náročnejších mesiacov, kedy môžete ľahko chytiť prechladnutie.

Vďaka jedlej sóde sa zbavíme infekcie močových ciest

Jedlou sódou môžete tiež zabrániť Dne. Je to choroba, pri ktorej máte zvýšený obsah kyseliny močovej v krvi a kyselina sa potom ukladá v kĺboch ​​alebo aj iných tkanivách. Jedlá sóda vyrovná pH tela, preto sa oplatí ju piť. Rovnako tak bude bojovať aj proti infekcii močových ciest. Užívaním jedlej sódy znížite kyslosť moču a budete sa potom cítiť oveľa lepšie. Niekto totiž na infekcie močových ciest trpí opakovane a pomocou jedlej sódy sa ich môžete zbaviť už nadobro.

Vďaka nej sa môžete tiež zbaviť svalovej horúčky, ktorá môže prísť po náročnom tréningu. Kyselina mliečna sa potom dostane do svalov. Pokiaľ budete jedlú sódu piť počas cvičenia alebo aj po ňom, obsah tejto kyseliny znížite. S jej pomocou sa tiež zbavíte prechladnutia, a to do troch dní. Stačí ju rozpustiť v pohári vody. Každé dve hodiny ju vypite. Aj keď je jedlá sóda vhodná takmer pre všetkých, nájdu sa aj takí, ktorí by ju radšej nemali užívať.

Medzi takých ľudí patria tí, ktorí trpia na opuchy, majú chorú pečeň, obličky alebo bojujú s vysokým krvným tlakom. Nie je vhodná ani tehotným ženám alebo tým, ktoré dojčia malé dieťa. Vždy je dobré poradiť sa s lekárom, ktorý podľa výsledkov bude vedieť najlepšie, či je pre vás pitie jedlej sódy vhodné. Rozhodne by sa ale nemala užívať dlhšiu dobu, a to platí aj pre tých, ktorí jej pozitívne účinky na svojom tele cítia. Urobte si po niekoľkých dňoch pauzu a s pitím jedlej sódy začnite od začiatku.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 23. marca 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.