Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čo si bábätka užívajú najviac, keď sú ešte v maminom brušku?

reklama:
Čo si bábätka užívajú najviac, keď sú ešte v maminom brušku?

Blízka väzba medzi vami a vaším dieťaťom je vytvorená oveľa skôr, než si možno myslíte. Podľa štúdie psychologických vied môže plod cítiť psychický stav svojej matky. Bábätko v maminom lone dostáva signály cez telo (a dušu) mamičky, takže je dôležitou úlohou mamičky byť pozitívna. Pretože si uvedomujeme, aké je dôležité, aby boli mamička a ich bábätká šťastné, zostavili sme pre vás zoznam toho, čo prináša vašim malým najviac radosti!

Sladké potraviny

Deti začínajú rozlišovať rôzne príchute už v 13.-15. týždni tehotenstva. Vaša plodová tekutina chutí ako jedlo, ktoré jete, a deti ju papajú a zvykajú si na rôzne chute. Hurá do tehotenstva! Ak si chcete byť istá, že vaše dieťa bude v budúcnosti "dobrým jedákom", jedzte širokú škálu zdravých potravín v priebehu tehotenstva. A vedzte, že deti majú obzvlášť radi sladšie veci, pretože predurčujú k materskému mlieku.

Užívanie si teplého kúpeľa

Keď sú deti dostatočne veľké, aby mohli byť pritlačené k brušnej koži matky, môžu pocítiť zmeny teploty. To je dôvod, prečo im horúci kúpeľ prináša nepohodlie a môže byť nebezpečný. Príjemný teplý kúpeľ, naopak, vás a dieťa upokojuje a uvoľňuje. Zvuk tečúcej vody môže tiež pomôcť blahu dieťaťa. Aby to bolo ešte lepšie, nalievajte vodu cez brucho a skúste pocítiť reakciu vášho dieťaťa.

Bruško

Dotykové receptory vášho dieťaťa sa začínajú rozvíjať okolo 8. týždňa a okolo 20. týždňa sú deti dostatočne veľké, aby pocítili váš dotyk i zvonku. Počas tohto obdobia si môžu vychutnávať jemné bruško. To je skvelý spôsob, ako sa spojiť so svojim potomkom a čo je skvelé, môže sa zapojiť aj otecko. Používajte masážne oleje, alebo krémy a masírujte svoje bruško jemne pri počúvaní príjemnej a uvoľňujúcej hudbe.

Počúvanie mamičkinho hlasu

Vo 25.-26. týždni začínajú deti reagovať na zvuky, ktoré počuje mimo lona. A pretože váš hlas je ten, ktorý počuje jasnejšie ako ktorýkoľvek iný, učia sa ho rozpoznať. Tiež im prináša pohodlie a istotu, a signalizuje, že všetko je v poriadku. Efektívny spôsob, ako rozvíjať vzťah a osvojiť si dieťa svojím hlasom, je čítať nahlas, alebo len hovoriť. Iné hlasy príbuzných sú tiež potešením. Zvlášť otcov hlas, pretože je pre deti ľahšie rozlíšiť hlbšie tóny. Všetky ostatné zvuky okolo brucha pripravujú deti pre porozumenie intonácie a zvukovej kombinácie v ich rodnom jazyku.

Počúvanie hudby

Prenatálna hudba má niekoľko výhod. V materskom prípade produkuje serotonínový hormón a podporuje uvoľňovanie endorfínov, ktoré sú prenášané aj na dieťa. V prípade dieťaťa hudba stimuluje jeho zmysly a podporuje vývoj jeho mozgu.

Pravidelné cvičenie

Kľúčom k výberu správnych cvikov počas tehotenstva je toto: mali by byť bezpečné, vhodné a schválené lekárom. Kardio cvičenie je najlepším druhom aktivity v tomto období. Srdce malých detí sa vyvíja lepšie a sú silnejšie, ak ich mamičky pravidelne cvičia. Kardio tiež spomaľuje srdcovú frekvenciu, čo je dobré, pretože vyššia tepová frekvencia vedie k úzkosti plodu.

Čas odpočinku

Vaše obdobie odpočinku je ich obdobie zábavy! Je čas, aby sa deti dostali do práce, pretože žiadna z vašich každodenných aktivít, pohybov a rutín nie je v rozpore so zoznamom úloh. V tejto chvíli však začínajú deti cvičiť akrobaciu a zažívajú nové pohyby. Takéto vystúpenia netrvajú príliš dlho, takže budete mať čas na odpočinok.

Mamičkin smiech

Ultrazvuk ukázal, že plody vibrujú hore a dole, keď sa ich matky smejú. Trampolínová reakcia nastáva v sekvencii – mama sa smeje ešte silnejšie a dieťa sa pohybuje ešte viac. Stáva sa to kvôli svalovým kontrakciám. Šťastné hormóny, ktoré sa uvoľňujú, keď sa cítite skvele a užívate si prítomného okamihu, tak prospievajú aj samotným deťom vo vašom brušku. Uistite sa, že zažívate pri tehotenstve čo najviac pozitívnych momentov.

Tehotenstvo je čas, kedy máte prežívať len pozitívne emócie a čo najviac ich využiť. Čím lepšie sa cítite, tým zdravšie a šťastnejšie bude vaše dieťa. Takže mu dajte čo najviac vyššie uvedených vecí, aby ste priviedli na svet šťastného človiečika plného energie a elánu.

A ak ste to mali vy, milé mamičky, počas tehotenstva?

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 16. septembra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.