Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čo urobila táto matka, že ju jej syn nepozval na vlastnú svadbu?

reklama:
Čo urobila táto matka, že ju jej syn nepozval na vlastnú svadbu?

Svadba je prelomovým momentom v živote každého človeka. Aj preto na ňu väčšinou chceme pozvať svojich najbližších a vyjadriť im aj vďaku za všetko, čo pre Vás v živote urobili. Čo ale musela urobiť matka, aby ju syn odmietol pozvať na svadbu?

Táto žena úplne sama vychovávala dve deti, poskytovala im dobré vzdelanie, snažila sa im zo svojho mála zabezpečiť dôstojný život a šancu na lepšie zajtrajšky. Robila pre nich prvé aj posledné, ale keď sa mal jej syn ženiť, pozvanie od neho nedostala.

Otec sa o deti nikdy nezaujímal

Pritom na svadbu pozvali otca, ktorý svoju ženu opustil s dvoma malými deťmi a odišiel za novou ženou, s ktorou ani teraz nie je. Syn bol sotva rok starý a dcéra nemala ani tri roky. Dlhý čas sa o svoje deti nijako nezaujímal, výživné neplatil, nikdy sa neozval, aby deťom poprial k narodeninám. Ale tento muž bol na rozdiel od obetavej matky pozvaný na svadbu.

Deti svojho otca nevideli mnoho rokov. Sám totiž cestoval po celom svete, živil sa ako staviteľ a peniaze mu rozhodne nechýbali. Až keď im bolo cez 20 rokov, vrátil sa späť do rodného mesta. Aj napriek tomu, že mal vždy nadbytok, svojim vlastným deťom nijako finančne nepomohol, a to aj napriek tomu, že musel vedieť, ako mizerne sa im darí.

Zaplatila za hostí, ale pozvanie nedostala

Syn dokonca matku požiadal, aby mu pomohla zaplatiť za výdavky hostí z jeho strany, pretože si pred svadbou kúpil drahé auto a na hostinu mu už nezostali peniaze. Matka súhlasila, a to aj napriek tomu, že nemala pozvánku na svadbu. Zaplatila miesta pre 15 ženíchových hostí, teda aj za svojho bývalého muža, ktorý ju tak hanebne opustil. Syn ju ale ani tak nepozval.

V deň svadby sa teda všetci bavili, popíjali a jedli na účet matky, ktorá v tom čase sedela pri okne a horko plakala. Nie snáď preto, že by ju toľko mrzela zrada syna – veď bola jeho matkou a nesmierne ho milovala za každých okolností, ale jednoducho s ním v tento veľký deň chcela byť. To je dôkaz veľkej materinskej lásky.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 22. júla 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.