Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Depilovanie chĺpkov na tvári aj v bikiny oblasti. Ako na to?

reklama:
Depilovanie chĺpkov na tvári aj v bikiny oblasti. Ako na to?

Ktorá žena by netúžila po hodvábne hladkej pokožke? Chĺpky pokrývajúce rôzne partie ľudského tela sa dnes už nenosia. Preto často siahame po rôznych krémoch, žiletkách a depilačných prípravkoch, ktoré nám pomáhajú v starostlivosti o pleť. Metód je neúrekom, stačí si len vybrať tú najpríjemnejšiu pre vás.

Voskové pásiky

Asi najjednoduchším spôsobom, ako odstrániť nežiadúce chĺpky, je depilácia voskovým pásikom. Jednoducho ho do desiatich sekúnd vybalíte z krabice a použijete. Nalepíte na miesto, ktoré chcete depilovať, prejdete prstami, aby sa nahrial, a strhnete v protismere rastu chĺpkov.

Táto metóda sa dá použiť aj v podpazuší ak vás obťažuje holenie týchto partií viackrát za týždeň. Efekt voskových pásikov totiž vydrží spočiatku 3 týždne, neskôr chĺpky oslabnú a z výsledku sa tak budete môcť tešiť ešte dlhšie.

Cukrová pasta

Cukrová pasta je na depiláciu celkom dobrou voľbou, avšak pri jej aplikácii na telo treba počítať s vyššou teplotou. Pôvodne je lepkavej konzistencie a žltej farby. Ak ju však chcete použiť, musíte ju zohriať, najlepšie vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke. Stačí jej aj 15 sekúnd, avšak na vychladnutie jej nechajte aspoň 2 minúty a aj potom si dávajte pozor na to, či nie je horúca. Skúste, či vás nepáli napríklad na chrbte ruky.

Na chĺpky na tvári a na nohy funguje cukrová pasta výborne. Citlivejším miestom môže byť oblasť bikín, avšak žena toho kvôli kráse znesie veľa. Je to čisto len na vašom prahu bolesti. Výsledok vydrží týždeň aj dva. Cukrová pasta je prírodný produkt, ktorý si môžete uvariť doma. Trvá to však veľmi dlho, preto vás isto poteší, že sa predáva aj v drogériách. Okrem cukru obsahuje aj iné zložky, napríklad upokojujúcu ružovú vodu.

Depilačný krém

Sledujte pozorne informácie na obaloch, sú totiž typy krémov na tvár a bikini a samostatne na ostatné časti tela. Prípravok spoľahlivo odstráni chĺpky, avšak nemá až taký dlhotrvajúci účinok ako pásiky. Je však, samozrejme, oveľa menej náročný na prah bolesti.

Krém len aplikujete a zotriete stierkou. Pred prvým použitím by ste si mali odskúšať, ako bude vaša pokožka reagovať na prostriedok. Skôr ako si krém nanesiete na tvár, alebo do oblasti intímnych partií, mali by ste ho skúsiť aplikovať na menej citlivé miesto, aby ste predišli alergickým reakciám.

Pinzeta

Parádnou pomôckou na depilovanie môže byť aj pinzeta. Využijú ju najmä dámy, ktoré majú problémy s chĺpkami v oblasti hornej pery. Je to síce zdĺhavejšie a efekt nevydrží príliš dlho, ale ako prvá pomoc zaručene postačí.

Laser

Laserové kúry na oslabenie a odstránenie chĺpkov pod nosom prinášajú taktiež dobré výsledky. Musia sa opakovať väčšinou tak 3-4 krát, a vtedy majú naozaj dlhotrvajúci účinok. Môže sa však stať, že sa chĺpky napríklad po pol roku vrátia, a preto sa procedúra musí opakovať. Je to však jedna z tých najúčinnejších metód s dlhotrvajúcim účinkom.

Starostlivosť o pokožku

Pred tým, ako sa pustíte do depilácie ktorejkoľvek časti tela, nezabúdajte, že pokožku treba dôkladne očistiť. Najprv ju poriadne opláchnite a následne vyčistite hypoalergénnou pleťovou vodou či penou. Rovnakú starostlivosť venujte vášmu telu aj po procedúre. Pleť ošetrite krémom na pokožku po holení alebo prírodným olejom, napr. kokosovým alebo olivovým.

Autor: Katarína V.; Foto: Instagram

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 8. novembra 2018

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.