Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dievčatko (10), ktoré sa narodilo bez rúk, zabodovalo na súťaži v písaní

reklama:
Dievčatko (10), ktoré sa narodilo bez rúk, zabodovalo na súťaži v písaní

Talentovaná malá školáčka inšpiruje svet! Sara Hinesley je pozoruhodné dievčatko, ktoré napriek nepriazni osudu žne úspechy v oblasti, kde by ste to najmenej čakali. Hoci sa narodila bez rúk, v písaní tromfne aj rovesníkov bez hendikepu.

Šikovná mladá slečna pochádza z Číny, no približne pred 4 rokmi sa s rodinou presťahovala do Ameriky. V tom čase už ovládala mandarínčinu a aj do angličtiny sa podľa slov jej mamy dostala veľmi rýchlo. Len nedávno sa žiačka tretieho ročníka umiestnila na vrchole súťaže v kurzívnom rukopise. Prvenstvo získala aj napriek tomu, že nemá rúčky.

Ocenenie sa udeľuje raz ročne dvom študentom so špeciálnymi potrebami. Pre 10-ročnú Saru však výhra v národnej súťaži nie je až taká veľká vec. Účasť na nej brala iba ako súčasť bežného školského dňa, ktorý sa nijako nelíši od žiadneho iného.

Prekonáva očakávania okolia

Dievčatko, ktoré nikdy nenosilo protézu, píše celkom prirodzene. Uchopí ceruzku oboma pažami a sústredí sa na tvary a krivky. „Páči sa mi spôsob, akým sa vytvárajú písmená, je to niečo ako umenie,“ povedala školáčka.

Tí, ktorí Saru poznajú, by určite potvrdili, že ide o nesmierne inšpiratívnu slečnu. Napriek tomu, že sa narodila bez rúk, neustále prekonáva očakávania okolia. “Nikdy som nepočula toto dievčatko povedať, že niečo nemôže. Je to malá hviezda. Pustí sa absolútne do všetkého, čo jej ukážete, a dáva zo seba to najlepšie,” pochválila svoju žiačku učiteľka Cheryl.

Foto: WJZ13, Unilad

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 16. júna 2023Zdroj www.unilad.co.uk

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.