Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dievčatko má tie najlepšie kamarátky na svete. Takto sa spolu pustili do boja proti rakovine

reklama:
Dievčatko má tie najlepšie kamarátky na svete. Takto sa spolu pustili do boja proti rakovine

Mať verných priateľov je na nezaplatenie. Svoje o tom vie iba 7-ročná Leighton Accardo, ktorej sa osud obrátil chrbtom. Keď jej lekári diagnostikovali rakovinu, neostala na svoj životný zápas sama. Naopak, kamarátky Emilie a Katie urobili nádherné gesto, aby jej ukázali, že stoja pri nej za každých okolností.

Rozkošnú Leighton zvyčajne bolo možné vídať na softbalovom ihrisku, no posledné týždne sa tam neukázala. Dôvodom jej neúčasti na tréningoch bolo, že sa ocitla v nemocnici. Malej princeznej tam diagnostikovali zákernú rakovinu v jej štvrtom stupni.

Stretnutie s tak závažnou chorobou bolo niečo, čo Leighton a jej najbližší neočakávali ani v tom najhoršom sne. Rodinu zdrvujúca správa zasiahla na tom najcitlivejšom mieste, no spoločne sa pustili do boja. Podľa slov mamičky lekári odhalili viacero nálezov v brušku jej dievčatka, na pľúcach i pečeni. „S chemoterapiou začali hneď na druhý deň,” dodala smutne.

Odvážna Leighton v zápase s rakovinou rozhodne nie je sama. Stojí pri nej nielen milujúca rodina, ale i fantastickí priatelia. Keď sa blonďavá princeznička rozhodla, že si dá oholiť hlávku, okamžite jej vyjadrili svoju silnú podporu.

Spolu s Leighton si symbolicky, na softbalovom ihrisku, sadli do kaderníckych kresiel aj jej dve kamarátky. Nerozmýšľali pridlho nad tým, že vlásky zo solidarity k chorej priateľke dajú dole aj ony. Leighton, Katie a Emilie sa pri strihaní držali silno za ruky. „Chcela som byť podporou pre Leighton. Sme veľmi dobré kamarátky, chcela som jej pomôcť,” povedalo jedno z dievčatiek.

Do milej akcie sa zapojili aj ďalší priatelia dievčatka. Hlavy si oholili niektorí hráči bejzbalového tímu, a tiež i Leightonin softbalový trenér. Pre dievčatko toto gesto znamená veľa a dodáva jej to silu potrebnú na boj so zákernou chorobou. Všetci veria, že rakovina nemá šancu.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 10. júna 2023Zdroj www.youtube.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.