Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáca chutná zmrzlina

reklama:
Domáca chutná zmrzlina

Blíži sa ten zmrzlinový čas, kedy sa nielen za odmenu v našom jedálničku vyskytne táto sladká dobrota. Z čoho sa vyrába, ako si ju vyrobiť doma a kedy si ju dopriať?

Nakvalitnejšie sú samozrejme tie, ktoré sú vyrobené z pravého mlieka a z pravých surovín. Do čokoládovej by teda mala ísť skutočne určitá dávka čokolády a kakao. Do jahodovej by sa mali pridať skutočné jahody. Do vanilkovej by mali ísť vanilkové lusky na zvýraznenie chuti. Niektorí z nás už majú overené stánky, kde sa skutočnej kvality dočkajú. Ak však stále márne hľadáte, skúste si ju vyrobiť doma.

Na výber máte aj mrazený jogurt alebo klasickú zmrzlinu. Jogurt má kyslejšiu chuť a samozrejme jogurtovú chuť. Zmrzlina je mliečnejšia. Každému, čo mu chutí :- ). Zmrzlinovač je malý prístroj, ktorý sa šikovne schová do komory, ale aj na kuchynskej doske zaberie veľmi málo miesta. Mnohé z nich sa však dajú rozobrať, takže zaberú ešte menej miesta. Tie menej profesionálne majú nádobu do veľkosti až 1,5 litra, preto ak máte veľkú rodinu a radi robíte stretnutia na záhrade, určite investujte. Niektoré z nich dokonca majú aj dávkovač, preto vám dokážu nadávkovať zmrzlinu do kornútku vo forme kopčeku. Ak ho nemáte použite mixér. Zmrzlina nebude tak nadýchaná, ale stačí to.

Recept na jahodovú zmrzlinu

Potrebujeme: 100g práškového cukru, 250g jahôd, téglik so šľahačkou (smotanou na šľahanie), 1 dc mlieka plnotučného, vanilkový cukor, vanilkový lusk

Jahody rozmixujeme, pridáme práškový cukor, vanilkový cukor a zmiešame. Vylejeme na to smotanu a mlieko a dáme mixnúť do zmrzlinovača.

Recept na čokoládovú zmrzlinu (pre skutočných milovníkov čokolády)

Potrebujeme: 70g práškového cukru, téglik so šľahačkou, 50g kakaového prášku, 100g čokoládových vločiek (alebo posekanej čokolády), podrvená (nasekaná) obľúbená čokoládová tyčinka

Cukor vymiešame so šľahačkou a kakaom. Pridáme čokoládu a nalejeme do zmrzlinovača. Pridať teda môžeme aj posekanú obľúbenú čokoládovú tyčinku alebo keks. Tak môžete mať príchuť akú len chcete.

Skúsiť môžete napríklad aj vegánsku zmrzlinu. Jednoducho zamrazte banán na 4 hodiny. Potom ho vyberte, počkajte 10 minút, ošúpte a pomixujte. Takáto zmrzlina sa dá urobiť aj v obyčajnom mixéri. Pridať do nej môžete aj maliny, čučoriedky a iné bobuľové ovocie.

Zdroj: Pixabay.com

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 20. apríla 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.