Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáce prostriedky na boj proti hemoroidom. Liek nájdete v kuchyni

reklama:
Domáce prostriedky na boj proti hemoroidom. Liek nájdete v kuchyni

Hemoroidy je bolestivé a nepríjemné ochorenie, ktoré významne znižuje kvalitu života. V závislosti od závažnosti príznakov môžu byť bolestivé, môžu svrbieť, krvácať a spôsobovať celkové nepohodlie. Vysoko pokročilé štádium hemoroidov musí byť liečené chirurgicky. Preto stojí za to si vopred pomôcť prirodzenými a bezpečnými metódami. Domáce lieky na hemoroidy:

Aloe

Má protizápalové a adstringentné vlastnosti. Rýchlo prináša úľavu. Stačí aplikovať gél na boľavé miesta a opuch by sa mal znížiť.

Vitamín E

V prípade hemoroidov pôsobí ako pomocný prostriedok. Suchá pokožka zvyšuje krvácanie, preto používajte kapsule vitamínu E k udržaniu hydratácie.

Zemiaky

Sú účinné pri liečbe silného krvácania. Zemiaky stačí nastrúhať na strúhadle a výslednú dužinu položiť na hemoroidy a nechať uschnúť. Krvácanie by sa malo zastaviť a rýchlo sa vám uľaví.

Olej z čajovníka

Má upokojujúce vlastnosti. Samotná koncentrácia môže byť príliš vysoká, preto ju zrieďte ricínovým olejom a olejom zo sladkých mandlí. Aplikujte na boľavé miesta. Pri pravidelnom používaní pomáha znižovať opuchy a bolestivosť.

Cesnak

Do vriacej vody vložte 3 strúčiky cesnaku a 3 bobkové listy. Varíme asi 10 minút a potom necháme vychladnúť. Premažte hemoroidy odvarom 3krát denne, kým príznaky nezmiznú.

Jablčný ocot

Položte ocot na vatový tampón a namažte boľavé miesta.

Harmanček

Uvarte harmanček a nechajte ho vychladnúť. Ponorte gázu alebo uterák a hemoroidy stlačte. Nechajte to tak, aby sa vám uľavilo.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 19. apríla 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.