Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Donieslo vám dieťa domov vši? Máme pre vás účinný trik

reklama:
Donieslo vám dieťa domov vši? Máme pre vás účinný trik

Nikto si nepraje nepríjemný telefonát zo školy týkajúci sa vší. Vlasové vši sú vskutku bežný problém!

Títo nepríjemní tvorovia sa najčastejšie šíria priamo z hlavy na hlavu a deti ponechávajú s nepríjemnými pocitmi svrbenia a vedomím, že sa u nich usídlil drobný parazit, ktorý sa im plazí po celej koži. Dospelé vši dorastajú do veľkosti sezamového semienka, môžete ich často pozorovať pomocou hrebeňov s jemným ozubením a zväčšovacími šošovkami, alebo vyhľadať lekára pre správnu diagnózu.

Zbaviť sa ich je vždy starostlivá práca. Namiesto bežných, nepríjemných, všadeprítomných vší môže nový odolný kmeň všade prežiť, aj proti najobľúbenejším zbraniam: permethrínu a pyretrinu. Pokiaľ toto mutantné plemeno prevezme kontrolu nad vašim telom, liečba cez noc nebude fungovať!

Nástroje, ktoré budete potrebovať!

Základným vybavením pri boji proti všetkým je špeciálny šampón, ktorý zakúpite v každej lekárni, bez predpisu. Jedná sa o produkt bez pesticídov používajúci chlorid sodný.

Pediater môže v prípade potreby predpísať silnejšie lieky, zvyčajne po prvom alebo druhom cykle OTC liečby. Natroba, Sklice a Ulesfie sú tri lieky, ktorým odborníci dávajú. Je zbytočné sa obťažovať s "prirodzenými" liekmi, ako je olivový olej, majonéza a ocot.

Okrem toho, že vaše deti budú voňať ako šalát, nefungujú dobre.

Vždy používajte drážkovaný hrebeň s niťami počas liečby a po nej, aby ste zistili, či sú vši skutočne preč. Ešte dôležitejšie je, že s ním odstránite všetky zostávajúce životaschopné vajcia predtým, než sa vyliahnu a znovu udrú.

Nepanikárte, ak uvidíte "vajíčka", ktoré sú vzdialené viac ako 1 cm od pokožky hlavy. Tieto prázdne obaly nevykazujú aktívne napadnutie.

Je potrebné sa riadne postarať aj o váš dom!

Čo sa týka zvyšku vášho domova, nezačínajte so sterilizáciou podláh a stropov. Prenos vlasových vší pomocou sekundárnych objektov je možný, ale nepravdepodobný. Živé vši nemôžu prežiť viac ako dva dni bez hostiteľa a sú vyvinuté iba na cestovanie po vlasoch.

To znamená, že rozhodne ihneď vyperte naposledy použité oblečenie a posteľnú bielizeň na vysokú teplotu. Namočte hrebene a kefy do horúcej vody (nad 55 stupňov) na viac ako päť minút a neumývateľné veci si na niekoľko dní uložte do utesneného igelitového vrecka. Vysávanie podlahy a nábytku nie je tiež zlý nápad, ale nemusíte zas príliš blázniť.

Len sa upokojte a uvedomte si, že hoci sú vši veľmi nepríjemné, neprenášajú žiadne závažné choroby. Ak použijete správne nástroje a dodržíte odborné rady, svrbenie a parazity budú za pár dní preč!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 27. mája 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.