Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dôvodov, prečo sa v noci budíte, môže byť veľa

reklama:
Dôvodov, prečo sa v noci budíte, môže byť veľa

Mnohým ľuďom sa večer alebo v noci ťažko spí, prebúdzajú sa uprostred noci úplne bezdôvodne a môžu zaspať až za svitania. V dnešnej dobe je veľmi dôležité sa dobre a kvalitne vyspať, spánku by ste mali venovať aspoň 7-8 hodín.

Naše telo funguje ako presné biologické hodiny a pre každého človeka je to inak

Sú ľudia, ktorí vstávajú každý deň skoro ráno a večer idú skoro spať, naopak iní chodia spať až v noci alebo nad ránom a prespia celé dopoludnie. Záleží na každom, aké si vytvoria návyky, ale vaše telo vám dá vedieť, čo je pre neho dobré. Je veľmi dôležité, v koľkej hodine sa budíme, keď bojujeme s nespavosťou. V noci totiž naše orgány nespia a podľa toho, koľko je hodín, spoznáte, kedy fungujú najviac.

Ak nemôžete zaspať medzi 21-23. hodinou, znamená to, že vás zužuje stres alebo úzkosť. Naučte sa relaxačné techniky, meditujte a upokojte sa pred spaním. Pokiaľ nespíte medzi 23-1. hodinou rannou, aktivita žlčníka je na maxime a spôsobuje bdelosť. Tá súvisí s emočným sklamaním. Mali by ste sa naučiť odpúšťať sebe i ostatným.

Ak sa pravidelne budíte, pamätajte si čas a zamerajte sa na jednotlivé orgány

Ak vás trápi bdelosť od 1-3. hodiny rannej, nie je niečo v poriadku s vašou pečeňou. Môžete tiež bojovať s potlačovaným hnevom. Keď sa prebudíte, možno budete mať veľký smäd. Ďalší dvojhodinový interval značí, že môžete získať dôležitú myšlienku alebo nápad od vyššej sily. Prebudenie môže súvisieť s energiou spojenou s pľúcami.

Nespavosť ale môže spôsobiť aj depresia alebo smútok. Ak bdiete medzi piatou a siedmou hodinou ráno a pritom ešte máte spať, vo vašom tele môžu byť emocionálne bloky. Budenie ale znamená tiež problémy s hrubým črevom. Skúste uvoľniť svoju myseľ alebo navštívte toaletu a uvidíte, že potom budete spať dobre. Kvalitný spánok ovplyvňuje celý nasledujúci deň a je preto nutné robiť všetko pre to, aby sme denne spali hlbokým spánkom niekoľko hodín.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 5. mája 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.