Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dvojčatá po pôrode museli od seba oddeliť na 27 dní. Keď ich opäť dali dokopy, okamžite nasledovalo objatie

reklama:
Dvojčatá po pôrode museli od seba oddeliť na 27 dní. Keď ich opäť dali dokopy, okamžite nasledovalo objatie

Po takmer 29 týždňoch absolútnej blízkosti v maternici ich odtrhli jednu od druhej. Dvojčatá Olivia a Zoe sa narodili predčasne akútnym cisárskym rezom. Slabučké sestričky potrebovali intenzívnu lekársku starostlivosť, a tak ich museli na čas od seba odlúčiť. Takmer mesiac od separácie prišiel čas, aby sa opäť stretli na mamičkinej hrudi.

Austrálčanka Ann Le je mamou krásnych jednovaječných dvojičiek, dievčatiek Olivie a Zoe. Hoci si nastávajúca mamina veľmi priala, aby pôrod počkal aspoň do 32. týždňa tehotenstva, lekári rozhodli inak. Vysoko rizikový typ gravidity musel byť ukončený predčasne, aby sa predišlo ohrozeniu bábätiek.

Sestričky strávili v lone svojej mamy 29 týždňov a ako takzvané mo-mo dvojčatá zdieľali spoločne placentu i vak plodovej vody. Nemohli si byť bližšie. Avšak po tom, ako prišli na svet, museli byť na čas oddelené jedna od druhej a zverené do intenzívnej opatery zdravotníckeho personálu.

Osudové stretnutie

K opätovnému stretnutiu sestričiek došlo až po dlhých 27 dňoch. Napriek tomu, že boli od seba odlúčené takmer mesiac, zjavne to ich prepojeniu nijak neuškodilo. “Obe len tak ležali na mojej hrudi a chvílu sa navzájom chúlili jedna k druhej. Všetko bolo dokonalé – konečne sme sa cítili ako rodina,” povedala Ann Le pre TODAY Parents s tým, že Zoe vystierala rúčku, akoby objímala svoju sestru.

Je celkom jasné, ako veľmi sú dievčatká spokojné, že sú opäť spolu. Hoci pre Ann Le a jej manžela Jasona Poona boli začiatky veľmi ťažké, pár sa teší z každej minúty so svojimi dvojčatami.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 9. marca 2019Zdroj www.mother.ly

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.