Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dvojičky prepísali históriu, narodili sa s 12-dňovým rozdielom

reklama:
Dvojičky prepísali históriu, narodili sa s 12 dňovým rozdielom

Človek mieni, osud mení. Rozkošní súrodenci Presley a Paisley sú síce dvojičky, no oslavovať narodeniny nebudú v rovnaký deň. Chlapček sa na svet vypýtal predčasne, už v 26. týždni tehotenstva. Jeho sestrička sa narodila až o 12 dní neskôr.

Dnes už hrdá mamička Vicky Green (32) sa dozvedela o svojom tehotenstve len pár týždňov pred pôrodom. “Moja mesačná perióda sa zastavila, ale pripisovala som to stresu,” povedala učiteľka zo špeciálnej školy v Manchestri.

Jedno prekvapenie za druhým

Po pozitívnom tehotenskom teste nasledoval ďalší šok, keď Vicky a jej partner Darren Bradshaw zistili, že čakajú dvojičky. “Nemohla som tomu uveriť. Až do tohto štádia som nemala žiadne bruško. Doktori povedali, že je to preto, že obe dvojčatá ležali vzadu oproti mojej chrbtici,” spomína Vicky.

Angličanka mala iba dva týždne na to, aby spracovala myšlienku, že bude matkou, a to dokonca hneď dvoch detí naraz. Ani sa nenazdala a začala rodiť predčasne, v 26. týždni tehotenstva. Lekári sa pôrod snažili zastaviť, avšak neúspešne, a tak sa narodil malý Presley.

Sestrička prišla neskôr

Po príchode prvého z dvojčiat na svet sa kontrakcie zastavili a Vicky bola poslaná z nemocnice domov. Lekári sa rozhodli dať druhému dieťatku ešte čas, nakoľko sa nejavili žiadne známky ťažkostí. Napokon však predsa len museli zakročiť, pretože u Vicky sa vyvinula potenciálne život ohrozujúca infekcia.

Dvanásť dní po narodení Presleyho lekári pomohli na svet cisárskym rezom aj jeho sestričke Paisley. Obe predčasniatka museli nejaký čas zostať v nemocnici, aby zosilneli. Po piatich mesiacoch sa milujúci rodičia napokon dočkali a mohli si svoje dva poklady odniesť domov.

Podľa slov šťastnej maminy sa jej drobčekom darí dobre, priberajú každým dňom. Detičky sa navyše stali novými rekordmanmi, ako dvojičky s najdlhším odstupom v narodení v Anglicku.

foto: Bruce Adams/Daily Mail

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 7. januára 2019Zdroj www.dailymail.co.uk

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.