Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Fit aj v tehotenstve? Vieme, ako na to

reklama:
Fit aj v tehotenstve? Vieme, ako na to

Cvičenie a zdravý životný štýl – to je v tehotenstve veľmi dôležité. Prečo vlastne? Pravidelné cvičenie Vám dodá potrebnú energiu, dobrú náladu, pomôže Vám lepšie spávať, pripraví Vás na pôrod, pomôže Vám udržať si potrebnú váhu a tiež Vám pomôže rýchlejšie sa dostať do formy po pôrode. Takže, ako na to?

Plávanie

Plávanie je skvelá a veľmi bezpečná forma cvičenia počas tehotenstva. Posilní Vaše nohy, ruky, srdce a pľúca.

Existuje aj aerobik vo vode. Prihláste sa na takéto hodiny a neoľutujete. Státie vo vode je šetrné na Vaše kĺby. Pomôže Vám zmierniť opuchy nôh a bolesti chrbta, ktoré sa neskôr v tehotenstve môžu objaviť.

Chôdza

Chôdza je šetrný a výborný spôsob, ako ostať fit. Navyše je dobrá aj pre Vaše psychické zdravie, môžete zabudnúť na unáhlený spôsob života.

Prechádzajte sa aspoň 30 minút päťkrát do týždňa. Namiesto autobusu, či auta, zájdite do obchodu pešo. Prichádza jar a vonku začína byť skutočne prekrásne.

Alebo zájdite so svojou kamarátkou na prechádzku do parku 🙂

Beh

Beh je najúčinnejší spôsob ako ostať fit. Môžete si každý deň prispôsobiť vzdialenosť.

Ale behajte len ak ste sa tomuto športu venovali aj predtým, než ste boli tehotná. Určite s behom nezačínajte počas tehotenstva. V takomto prípade sa radšej držte chôdze alebo plávania.

Pilates

Pilates cvičte pod dohľadom odborníka. Prihláste sa na kurz, ktorý je pre tehotné.

Pomôže Vám posilniť časti tela, ktoré sú tehotenstvom oslabené. Napríklad spevňuje brušné svaly a je dobrý na chrbticu.

Jóga

Jóga pomáha udržať svalstvo a zlepšiť Vaše držanie tela. Je tiež veľmi šetrná k organizmu. Nemali by ste však okrem jógy zabúdať na chôdzu či aerobik.

S jógou to ale nepreháňajte. Tak isto ako pri pilates, aj na jógu potrebujete mať skúseného inštruktora, ktorý bude s Vami cvičiť. Je to omnoho lepšie ako začať s jógou na DVD.

Aerobik

Toto cvičenie je pre tehotné ženy ako stvorené. Zapíšte sa na hodiny už od začiatku tehotenstva. Pohyby sú šetrné na kĺby a sú dobré pre Vaše dieťa a Vás.

zdroj článku: babycentre.co.uk

autor článku: Michaela K.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 17. februára 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.