Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
  • Zivotsdetmi
  • Články
  • Voľný čas
  • Fotografka dodáva silu rodičom ťažko chorých detí. Jej zábery dokazujú, aké krásne sú aj napriek svojmu postihnutiu

Fotografka dodáva silu rodičom ťažko chorých detí. Jej zábery dokazujú, aké krásne sú aj napriek svojmu postihnutiu

reklama:
Fotografka dodáva silu rodičom ťažko chorých detí. Jej zábery dokazujú, aké krásne sú aj napriek svojmu postihnutiu

Jej cieľom je ukázať svetu, že každé dieťatko je jedinečné, nádherné a vzácne! Fotografka Angela Forker pracuje na inšpiratívnom projekte, prostredníctvom ktorého dáva rodičom postihnutých detí ten najkrajší dar – pocit, že ich dročekovia sú výnimoční. Sympatická žena si pritom za fantastické obrázky nič neúčtuje.

Angela sa špecializuje na fotografovanie novorodencov už roky, pričom k tvorbe vždy pristupovala s veľkou dávkou kreativity. Pre svojich malých modelov vytvárala hravé scénky s rôznorodou tematikou, keď si zrazu uvedomila, že presne takéto kompozície by mohli byť vhodné aj pre deti vyžadujúce špeciálnu starostlivosť. Deti, ktoré nedokážu samé sedieť, sú obmedzené v pohybe, alebo odkázané na rôzne hadičky a prístroje.

Najemotívnejšie stretnutie

Nápad vytvárať originálne fotografie skrsol v hlave umelkyne po tom, ako absolvovala emotívne stretnutie s rodinou, ktorých dieťatko pre zdravotné komplikácie žilo iba 15 dní. Rodičia zverejnili Forkerovej záber ich dcérky na internete s jednoduchým, no veľmi silným odkazom: „Je perfektná. Je nádherná”.

Fotografická séria s názvom Precious Baby Project zachytáva vážne choré deti v imaginárnom prostredí snu, rozprávky, fantastickej krajiny či nejakej rozkošnej situácie. Výsledky sú úžasné. „Chcem len ukázať svetu, že deti a ľudia s osobitnými potrebami sú krásne a hodné lásky,” povedala autorka.

Bez nároku na honorár

Angela tvorí svoje dizajny pre každé dieťa osobitne, so špeciálnou pozornosťou venovanou rôznym farbám a textúram. To všetko robí bez toho, aby si od ťažko skúšaných rodičov pýtala akékoľvek peniaze. „Mojím poslaním je ukázať svetu to, čo už viete: že každý život je krásny – a zaslúži si byť milovaný,” odkazuje prostredníctvom svojej webovej stránky.

Odmenou fotografke za jej úžasnú prácu je radosť v očiach rodičov. „Zvyčajne, keď vidia pripravenú scénu ich reakcia je „Toto ste vytvorili len pre nás?” A to je naozaj skvelý pocit,” vysvetľuje Angela, ktorá túži po tom, aby jej fantazijne zábery pomohli deťom so špeciálnymi potrebami vzdorovať aj nemožnému.

Foto: Angela Forker/Precious Baby Project

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 10. júna 2023Zdroj abcnews.go.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.