Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Granátové jablko. Zázrak, ktorý by ste mali zaradiť do jedálnička

reklama:
Granátové jablko. Zázrak, ktorý by ste mali zaradiť do jedálnička

Granátové jablká u nás zoženiete pomerne ľahko, napriek tomu však na našich tanieroch väčšinou chýba. A je to škoda. Sú plné prospešných látok a bývajú zaslúžene označované ako elixír mladosti.

Granátové jablko alebo marhaník granátový, pochádza pôvodne z oblasti v Indii, avšak už v staroveku sa rozšíril do Stredomoria aj Malej Ázie. V Grécku bolo toto ovocie považované za posvätné a boli mu pripisované zázračné účinky. Prečítajte si, prečo by nemalo chýbať ani na vašom stole:

  • 1 šálka zrniečok z granátového jablka vám dodá 30% dennej dávky vitamínu C, 36% vitamínu K, 16% vitamínu B9 a 12% dennej dávky draslíka.
  • Pri pravidelnej konzumácii vám môže aj behom pár týždňov znížiť krvný tlak a úroveň cholesterolu.
  • Je preukázaný ich pozitívny účinok na pamäť. Sú dokonca odporúčané na konzumáciu ľuďom trpiacim Alzheimerovou chorobou.
  • Rozhodne by granátové jablká nemali chýbať v jedálničku človeka trpiaceho anémiou (chudokrvnosťou). Zvyšujú totiž úroveň hemoglobínu.
  • Je skvelou voľbou ovocia pre všetkých cukrovkárov, pretože znižuje hladinu glukózy v krvi.
  • Majú silné protizápalové účinky a niektoré zo štúdií naznačili, že tak môžu pomôcť telu brániť sa napríklad proti rakovine prsníka či prostaty.
reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 28. apríla 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.