Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Hravé pečenie: Aj takto zábavne sa dajú využiť obyčajné formičky

reklama:
Hravé pečenie: Aj takto zábavne sa dajú využiť obyčajné formičky

Milujete pečenie, no občas vám už dochádzajú nápady? Ak radi skúšate nové veci, máme pre vás kreatívne tipy, ktoré vašu domácnosť nielen krásne rozvoňajú, ale zaiste prinesú aj radosť do rodiny. Aj s použitím bežných formičiek dokážete vytvoriť maškrty s úplne novým, veselým dizajnom.

Čmeliaky namiesto srdiečka

Klasické srdiečko je síce romantické, avšak hodí sa skôr na Valentína, ako na bežné dni. Využite preto túto tradičnú formičku úplne inak, ako je zaužívané. Po upečení základného srdcového tvaru použite sladkú polevu a zaoblené okraje premeňte na krídla. Usmievavé čmeliačiky vám určite pozdvihnú náladu zakaždým, keď na ne siahnete.

Foto: Taste of Home/Fresh Cut Flours

Duchovia vyrobení zo zvončeka

Halloween je už síce za nami, no rozkošní duchovia potešia oko malých aj veľkých maškrtníkov kedykoľvek počas roku. Tvar formičky na výrobu zvončekov vám dokonale poslúži na ich výrobu. Veselé strašidielka dozdobte polevou a sledujte, ako pečivo mizne zo stola.

Foto: Instagram / bakedtomeasure

Vianočné stromčeky premeňte na čarodejnice

Jednoduchým trikom vytvorte z obyčajnej formičky neobyčajný zákusok. Namiesto vianočných stromčekov dokážete vyrobiť čarodejnice, ktoré zabodujú na nejednej párty. Z čokoládovej oblátky vytvoríte chutný klobúk a strúhaná pšenica výborne poslúži na vlasy.

Foto: Taste of Home

Tulipány, alebo zvieratká?

Formička na výrobu kvetov sa dá využiť aj zábavnejšie, ako si myslíte. Z okvetných lístkov tulipánov urobte uši a dotvorte zvyšok pečiva tvárou vášho obľúbeného zvieratka. Kreativite sa medze nekladú a vy si takto môžete vytvoriť aj celú farmu.

Foto: Instagram / thecirclebakeshopbyelizabeth

Miesto hviezdy Mikuláš

Formička hviezdy je niečo, čo má každá dobrá gazdinka vo svojej pekárskej výbave. Dizajn sviatočných perníčkov však môžete hravo kompletne zmeniť. Stačí ozdobiť dva body hviezdy ako nohy, dva body ako ruky, jeden ako klobúk a roztomilý Mikuláš je na svete.

Foto: Taste of Home

Kosoštvorec ako elf

Jeden z najjednoduchších tvarov na výrobu domácich keksíkov môžete pretvoriť na nepoznanie. Ak upečeným kosoštvorcom dorobíte cukrové oči a úsmevy, k tomu pridáte mandľové plátky ako uši a vrchný špic pretvoríte na klobúk, dokonalý elf je na svete.

Foto: Taste of Home

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 7. novembra 2018Zdroj www.tasteofhome.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.