Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Je možné priebeh rakoviny ovplyvniť životným štýlom a stravou? Tu je príbeh ženy, ktorá to dokázala

reklama:
Je možné priebeh rakoviny ovplyvniť životným štýlom a stravou? Tu je príbeh ženy, ktorá to dokázala

V médiách sa objavil skutočný príbeh mladej ženy menom Jane Plantove, ktorá je profesorkou geochemie a súčasne tiež manželkou a milujúcou matkou. So svojou rodinou žila pokojný život len ​​do tej doby, než ju lekári diagnostikovali rakovinu prsníka. Bol to rok 1987 a žena sa veľmi obávala o svoj život, prerobila totiž 4 relapsami choroby.

Zistenie, ktoré Jane zmenilo život

Janin manžel vtedy pracoval v Číne ako uznávaný vedecký pracovník. Preto sa mu podarilo získať veľmi zaujímavé informácie ohľadom výskytu rakoviny prsníka medzi čínskymi ženami. Zistil, že v Číne sa prakticky choroba nevyskytuje. A tak začal bádať spoločne s kolegami nad tým, prečo tomu tak je. Primárne sa malo za to, že veľký podiel na tom má strava, ktorú Číňania konzumujú. Prijímajú oveľa menej tuku ako v západných krajinách, a to až o 22%. Avšak to nebol pravdepodobne hlavný dôvod, pretože Jane žila zdravo po väčšinu svojho života a beztak ochorela rakovinou prsníka. Pri dôkladnejšom skúmaní však prišiel muž na to, že obyvatelia Číny neje mliečne výrobky.

Obmedzenie či vyradenie mliečnych výrobkov z jedálnička urýchlilo proces uzdravovania

Keď sa Jane nad zistením svojho manžela zamyslela, začala viac uvažovať o svojom jedálničku. V minulosti totiž hojne jedla jogurty, syry a tvaroh. Isté štúdie uskutočnenej v roku 1989 dokonca potvrdili istú súvislosť s konzumáciou jogurtov a vznikom rakoviny vaječníkov. Žena sa teda mliečnych produktov vzdala a nestačila sa čudovať. Jej telesné pochody sa začali meniť. Nádor sa podľa lekárov začal zmenšovať a po šiestich týždňoch údajne úplne vymizol. Zdravotníci neverili vlastným očiam.

Jedálniček môže mať vplyv na mnoho telesných pochodov

Jane je žiarivým príkladom toho, že aj zdravým životným štýlom či konkrétnym jedálničkom môže človek vyliečiť svoje telo. Samozrejme tiež mnoho tkvie v psychickej stránke. Dôležité je uzdravenie veriť a nasmerovať k nemu svoju myseľ.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 4. mája 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.