Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Je štvrtá dávka vakcíny COVID-19 potrebná a účinná? Vedci prišli s prekvapivou odpoveďou

reklama:
Je štvrtá dávka vakcíny COVID 19 potrebná a účinná? Vedci prišli s prekvapivou odpoveďou

Štvrtá dávka vakcíny COVID-19 bola podávaná v Izraeli od začiatku januára 2022. Napriek tomu si mnohí z nás kladú otázku, či je potrebná ďalšia dávka vakcíny a aká je účinná? Štvrtá dávka vakcíny proti koronaviru začala byť v Izraeli podávaná začiatkom januára 2022 ľuďom s oslabenou imunitou, obyvateľom opatrovateľských domov, ale aj všetkým ľuďom starších ako 60 rokov a zdravotníkom. Tamojšia vláda pravidelne informuje o výsledkoch výskumu. Predbežné údaje o štvrtej dávke vakcíny proti koronaviru v Izraeli ukázali, že zvyšuje hladiny protilátok v tele asi päťkrát, čo uľahčuje boj s COVID-19. Túto informáciu poskytol 4. januára izraelský premiér Naftali Benet.

„Vedci porovnávali výsledky štúdií štyrikrát očkovaných proti koronavírusu s imunitou ľudí v rovnakej vekovej skupine očkovaných tromi dávkami vakcíny Covid-19. 17. januára 2022 Izrael zverejnil predbežné výsledky výskumu, ktoré hovoria, že štvrtá dávka vakcíny proti koronavírusu zvyšuje hladinu protilátok v tele. Bolo však objasnené, že neposkytuje účinnú ochranu proti vysoko infekčnému variantu COVID-19 zvanej Omikron. Nachman Asz, generálny riaditeľ zodpovedný za ministerstvo zdravotníctva v izraelskej vláde, vtedy uviedol, že podávanie štvrtej dávky bude pokračovať.

Zdôraznil, že "ponúka ochranu pred vážnymi komplikáciami, najmä v prípade starších a vysoko exponovaných ľudí." najvyšším počtom nakazených v rámci pandémie. V ten deň bola táto krajina svetovým lídrom v počte nových denných týždenných infekcií na populáciu.

Izrael sa zatiaľ rozhoduje o štvrtej dávke. Ostatné krajiny sa zatiaľ takto nerozhodujú. Pamätajte, že v tejto chvíli je pre nás najdôležitejšie očkovanie treťou dávkou, kde každý špecialista, infekčný lekár, povie, že tretia dávka výrazne zvyšuje úroveň imunity, aj 25 krát zvyšuje úroveň imunity a chráni nás pred možnou infekciou omikrónovým variantom alebo aspoň pred závažným priebehom ochorenia spôsobené týmto variantom.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 27. januára 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.