Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jediná vec, ktorú potrebujete na vyliečenie chorých obličiek

reklama:
Jediná vec, ktorú potrebujete na vyliečenie chorých obličiek

Obličky patria medzi najdôležitejšie orgány ľudského tela. Preto by sme sa o ne mali dobre starať. Medicínski experti uvádzajú, že obličky každý deň prefiltrujú 120 až 150 litrov krvi, vyprodukujú 1 až 2 litre moču a odfiltrujú z krvi odpadové látky, ktoré odvedú von z tela.

Obličky v ľudskom tele vykonávajú množstvo funkcií:

  • bránia hromadeniu odpadových látok
  • udržujú stabilnú úroveň elektrolytov
  • produkujú hormóny, ktoré regulujú krvný tlak
  • zúčastňuje sa krvotvorby
  • zaisťujú silné kosti

Vedeli ste, že takmer každý 10-ty človek má nejaké ochorenie obličiek a až každý 3-tí riziko jeho rozvoja? Je to šokujúce viac, ako si mnohí ľudia myslia. Lekári varujú, že ochorenie obličiek má každý rok na svedomí viac ľudských životov ako rakovina prsníka či rakovina prostaty. Preto by ste starostlivosť o svoje obličky naozaj nemali zanedbávať.

Rizikové faktory pre ochorenie obličiek

Existuje veľké množstvo rizikových faktorov, ktoré môžu viesť k chorobám obličiek.

Patrí medzi ne:

  • cukrovka typu 2
  • vysoký krvný tlak
  • ochorenie nazývané glomerulonefritída, ktorá poškodzuje filtračné jednotky obličiek
  • infekcie
  • obličkové kamene
  • nadmerné užívanie liekov proti bolestiam

Tajomstvo regenerácie poškodených obličiek sa možno ukrýva v jednej bežnej domácej surovine, ktorú zrejme už aj máte doma. Ide o alternatívnu medicínu veľmi obľúbenú a často používanú jedlú sódu. V tomto článku vám ukážeme, ako si pomocou nej dokážete obličky prečistiť a zlepšiť ich funkcie.

Ako to funguje?

Jedlú sódu zvyčajne v tele produkuje pankreas a niekedy, keď jej je nedostatok, tiež samotné obličky. Okrem sódy pankreas produkuje aj dôležité enzýmy, ktoré pomáhajú telu stráviť a zužitkovať živiny z potravy. Ak však konzumujete veľa sladkých alebo nezdravých potravín, váš endokrinný systém bude preťažený a nebude stíhať produkovať dostatok všetkých potrebných látok, vrátane jedlej sódy. Bez dostatku sódy nemožno v črevách neutralizovať žalúdočné kyseliny, ktoré po vstrebaní do krvi môžu poškodiť obličky. Ak dodáte telu jedlú sódu navyše, neutralizujete tým prekyslenie, čím umožníte obličkám začať proces vlastnej regenerácie.

Sóda bikarbóna sa dokonca používa aj ako najdôležitejšia látka pri dialýze a ďalších liečebných procedúrach spojených s odstraňovaním nahromadených tekutín a toxínov v krvnom obehu.

Dokonca, aj nedávna štúdia publikovaná Národným inštitútom zdravia USA uviedla, že efektivita dialýzy za pomoci sódy je oveľa vyššia ako bežné dialýzy. Pacienti mali pri nej vyššiu mieru syntézy oxidu dusnatého, čo je proces vyrovnávania pH krvi.

Recept na regeneráciu obličiek

1. deň: Rozpustite 1/2 čajovej lyžičky sódy pod jazykom alebo v pohári vody a vypite to.

2. deň: Rozpustite 1/2 čajovej lyžičky sódy a 1/2 čajovej lyžičky soli v 1,5 litra čistej vody a tento nápoj vypite v priebehu dňa.

3. deň a neskôr: Znížte dávkovanie na 1/4 čajovej lyžičky sódy a 1/3 čajovej lyžičky soli na deň.

Poznámka: Ak trpíte vysokým krvným tlakom, potom soľ môžete vynechať. Kúru robte aspoň 2 týždne, ale môže sa vykonávať tiež pravidelne ako forma prevencie. Nezabúdajte tiež na to, že je potrebné sa vyhýbať konzumácii všetkého, čo dehydruje telo, vrátane soli nad uvedené množstvo, čajov, sladených nápojov a alkoholu. Nejedzte tiež viac, než je odporúčaný denný príjem bielkovín. Tie sa totiž v tele metabolizujú na kyseliny, ktoré musia obličky odfiltrovať. No a nakoniec, konzumujte potraviny bohaté na vitamíny skupiny B, ktoré pomáhajú eliminovať bielkoviny z tela, ako sú ovocie, zelenina a obilniny.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 12. mája 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.