Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jedlo po 18:00? Lekári vymenovali 5 produktov, ktoré možno konzumovať aj pred spaním

reklama:
Jedlo po 18:00? Lekári vymenovali 5 produktov, ktoré možno konzumovať aj pred spaním

Kto z nás sa nepozrie do chladničky aj potom, čo odbije 6 hodina večer? Všetko to začína úplne nevinne: „nevypijeme si radšej len šálku čaju?“ Nakoniec to skončí sendvičom s klobáskou a palacinkami s bohatou dávkou šľahačky.

To sú teda sakramentsky dobre strávené večerné momenty, najmä ak celý deň dopadol nafigu.

V prípade, že sa večer rozhodnete konzumovať niečo zdravé, vyberte si produkty, ktoré zlepšujú kvalitu spánku a nevynesú vašu váhu do nebeských výšin. Pozrite sa teda čo si môžete dopriať bez toho ste mali výčitky.

Horká čokoláda

Často je tento produkt uvedený ako zakázaný. A to úplne zbytočne, pretože medzi čokoládovou tyčinkou s orechmi a kockou horkej čokolády je obrovský rozdiel! Horká čokoláda obsahuje minimálne množstvo cukru. Tento druh pochúťky podporuje rýchly úbytok hmotnosti a znižuje hladinu cholesterolu.

Polievka

Určite ste neočakávali, že tu nájdete tento pokrm! Na noc si však môžete dať aj polievku. Faktom je, že všetky teplé tekutiny majú upokojujúci účinok. Ak budete večer pociťovať, že šálka teplého čaju neodvráti vaše chúťky k jedlu, zohrejte si trochu polievky (kuracia či zeleninová je tá najlepšia voľba).

Je dôležité si uvedomiť, že sa neodporúča konzumovať na noc polievku so šošovicou, hráškom alebo fazuľou, pretože to môže viesť k nekľudnému spánku.

Mandle

Ak máte radi tento druh orieškov, robíte dobre! Hrsť mandlí bude vynikajúcou možnosťou na uspokojenie nočného hladu.

Tí, ktorí chcú schudnúť, sa nemusia obávať ich konzumácie. V štúdii z roku 2012, ktorej výsledky boli publikované v časopise American Journal of Clinical Nutrition, sa ukázalo, že tento produkt nevedie k ďalšiemu zvyšovaniu hmotnosti.

Tekvicové semienka

Ak sa vaša ruka začne ťahať po miske s popcornom alebo čipsami, uprednostnite namiesto toho niekoľko tekvicových semienok.

To je presne ten typ jedla, ktorý sa ľahko dokáže vyrovnať s nočným hladom a pomôže pripraviť vás na spánok. Ako viete, tekvicové semienka sú mimoriadne bohaté na horčík, čo je veľmi dôležité pre pokojný a hlboký spánok.

Ryža

Odborníci na výživu zaznamenali neodškriepiteľný fakt. Diéta, ktorej hlavnou zložkou je ryža, znižuje riziko nespavosti až o 46%. Ryža patrí k potravinám s vysokým glykemickým indexom, ktorý ovplyvňuje rýchlosť produkcie tryptofánu a melatonínu, hormóny mimoriadne dôležité pre kvalitný spánok.

Niekedy môže byť smäd hlboko zamaskovaný pod silným hladom. Skúste vypiť pohár vody či šálku teplého zázvorového čaju a uvidíte, že nebudete musieť vybrakovat pred spaním celú vašu chladničku!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 23. decembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.