Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jedna lekárka to nevydržala a tvrdo sa vyjadrila k očkovaniu detí. Jej slová vyvolali medzi ľuďmi drsnú debatu

reklama:
Jedna lekárka to nevydržala a tvrdo sa vyjadrila k očkovaniu detí. Jej slová vyvolali medzi ľuďmi drsnú debatu

Redakcia Mums z Londýna zverejnila list lekárky, ktorá reagovala na jeden z portálových článkov o očkovaní. Silnými slovami vyjadrila, čo si myslí o neočkovaní detí. Tu je jej list.

"Ahoj! Chcem vám poďakovať za článok o imunizácii. Dnes mnohí nemajú odvahu otvorene hovoriť o faktoch tak široko rozšírenej protivakcinačnej kampane. Som detská lekárka. Pred časom som sa k tejto téme prestala na internete vyjadrovať, pretože som nič nestíhala. Ale tomu je koniec. Sme urážaní a obviňovaní, že sme vo vreckách farmaceutických korporácií. Rodičov neočkovaných detí som vo svojej praxi tolerovala 2 roky. Až odvtedy keď dve mamičky – dvojročnej Oli (matka sa rozhodla neočkovať hneď po pôrode) a tri-týždňovej Suzi (mala iba vakcínu proti tuberkulóze a hepatitíde B – štandard) v prvých 24 hodinách života. Ola mala kašeľ a pretože sa jej matka veľmi ponáhľala, nedohovorila sa so mnou, ale jednoducho sa posadila do čakárne. Na prvú návštevu prišla Suzi. O 11 dní neskôr už Suzi ležala v nemocnici s ťažkým respiračným zlyhaním v priebehu čierneho kašľa, choroby, na ktorú sa nestihla očkovať a ktorú jej odovzdala Ola v mojej čakárni. Pre Olu to bol obyčajný, aj keď únavný kašeľ, pre Suzi, novorodeniatko, blízke stretnutie so smrťou. Odvtedy postupne sťahujem zo svojej databázy pacientov, ktorých rodičia sa rozhodli NEOčkovať. Pozvem ich na pohovor, naposledy sa pokúsim ovplyvniť ich rozhodnutie a potom navrhnem zmenu lekára. Je na rodičoch, aby sa rozhodli neočkovať, ale netušia, že ich choré dieťa je chodiacim vrahom novorodencov, chronicky imunosuprimovaných detí, narodených s imunodeficienciou a mnohých ďalších. Všetky tieto deti sedia v mojej čakárni. Ich život je dôležitejší ako to, čo si niekto prečítal na internete alebo počul od kamaráta. Som rada, že je na internete stále počuť hlas rozumu a dúfam, že táto šialená móda neočkovania konečne skončí s čo najmenším počtom úmrtí."

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 10. januára 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.