Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Keď smiech dodáva odvahu…

reklama:
Keď smiech dodáva odvahu...

Zdravotní klauni prinášajú smiech a radosť do nemocníc. No nie je to len o zábave, sú situácie, ktoré ich uistia o tom, že smiech naozaj pomáha. Svoj príbeh nám rozpovie Janka Sovičová, ktorá je pre deti v bratislavských nemocniciach známa hlavne pod menom sestrička Lila. Sama je mamou, a práve preto ju o to viac teší, keď môže vďaka svojmu klaunskému “JA“ prispieť k malým zázrakom.

Veselý smiech detí, to bolo v ten jesenný slnečný deň počuť na ortopédii. A za dverami jednej z nemocničných izieb bola Maťka. Už nejaký čas ležala na ortopédii po operácii chrbtice a túžbou doktorov a aj jej mamy bolo vidieť ju opäť na nohách. Malá 14-ročná tínedžerka ležala a bavila sa na zoznamovaní s doktorom Hugom Huspeninom, ktorý šarmom len tak sršal… a ja, sestrička Lila, som sa snažila udržať ho na uzde. Jeho šarm a humor je totiž niekedy tak oslnivý, že ma až štípu oči.

Do toho zrazu vošiel do izby sanitár s vetou: „Tak čo, postavíme sa?“

Keďže my s Hugom sme už stáli a Maťke sa nejak nechcelo, nechali sme sa inšpirovať romantickými filmami, tam vždy dvaja zaľúbenci bežia oproti sebe a nakoniec… však vieme… vpadnú si do náručia! Takže milý Hugo dostal príkaz stáť až pri dverách. A kým sa Maťka snažila postaviť do stoja vzpriameného, skúšal si rôzne pózy, aby pôsobil príťažlivo a Maťka k nemu šla…. Netušíme prečo ( 🙂 ), ale Maťka, ani jej mama sa nedokázali tváriť seriózne a neustále sa smiali. A potom to prišlo! Maťka urobila k Huspeninovi pár nesmelých krôčikov, ja som do toho hrala na ukulele srdcervúci hit s textom: „Teraz sa postavím a budem chodiť po chodbe“.

A Maťka skutočne šla… a šla a Huspenina šiel pred ňou, a bolo to krásne…

Bol to jeden z tých okamihov, keď som si vravela, že aj pre toto sme ako klauni potrební, pre to dodanie odvahy a sily a dobrej nálady aj cez bolesť.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 20. novembra 2013

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.