Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Koronavírus môže číhať aj v potravinách. Na toto si pri najbližšom nákupe dajte veľký pozor

reklama:
Koronavírus môže číhať aj v potravinách. Na toto si pri najbližšom nákupe dajte veľký pozor

Pandémia koronavírusu priniesla do našich domácností úplne nové pravidlá. Vedci sa stále zoznamujú s rôznorodým priebehom a formami nákazy, ale každý deň máme ďalšiu šancu naučiť sa, ako sa pred chorobou Covid-19 efektívne chrániť.

Momentálne tým najlepším spôsobom, ako spomaliť priebeh pandémie, je zostať doma a čo najviac sa izolovať. Jesť však musíme a mnohí sa tak nevyhneme návšteve predajní s potravinami. Na čo by sme si mali dať pri nákupe mimoriadne veľký pozor?

Niektoré výskumy preukázali, že koronavírus dokáže prežiť na rôznych povrchoch, na kove či papieri. Nájdu sa však aj iné miesta, na ktorých sa môže uchytiť. Virológovia upozorňujú, že práve obchody môžu patriť medzi najväčších šíriteľov obávanej nákazy.

Na to, aby sme sa nakazili, nie je nevyhnutný iba osobný kontakt s nakazeným človekom. Vedci preto odporúčajú, aby sme po príchode z nákupov radšej všetko dôkladne umyli mydlovou vodou.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 9. decembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.