Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kozmetika pre najmenšie detičky (v čom kúpať bábätká, v čom prať oblečenie bábätkám)

reklama:
Kozmetika pre najmenšie detičky (v čom kúpať bábätká, v čom prať oblečenie bábätkám)

Máme doma novorodeniatko. Je to ten najkrajší pocit. Avšak, ak ste prvorodička je celkom normálne, že sa trochu obávate, čo sa môže a čo nie. Maličké krehké stvorenie je na svete len krátko a na niektoré veci si musí zvyknúť rovnako ako vy. Klasické veci, ktoré sú pre dospelého človeka prirodzené ako umývanie či krémovanie a pranie oblečenia, môžu byť zo začiatku veľkou neznámou.

Najlepšie len voda

Pre najmenšie ratolesti sa neodporúča zo začiatku žiadna telová kozmetika, len voda. Umývanie čistou vodou je najprirodzenejšie a nemalo by spôsobovať žiadne alergie či ekzémy. Ak sa však stane, že má vaše dieťa zapareniny a lekár vám poradí špeciálny prípravok nevyhnete sa tomu. Zdravie je na nezaplatenie. Ak použijete tieto prípravky vedzte, že sa z pokožky ťažšie zmývajú, keďže väčšina z nich má mastnú štruktúru. Preto môžete použiť trochu detského neparfumovaného mydla. To samozrejme dôkladne opláchnite vodou. Mydlo však nemusíte používať denne.

Olej z prírody

Je množstvo prírodných prípravkov pre tie najmenšie detičky, ktoré bežne dostať v lekárni alebo v drogérií. V prvých mesiacoch nie je potrebné používať niečo viac ako vodu a v prípade potreby krém na zapareniny či detské mydielko. Dieťa však môžete aj krémovať olejom napríklad 1 krát týždenne. Žiaduce je to najmä ak má novorodenec suchú pokožku. Použiť môžete či už detský olej alebo prírodné produkty ako olivový olej a to najlepšie organický a extra panenský. Po prvých mesiacoch môžete zaradiť aj detský šampón opäť najlepšie neparfumovaný. Začať môžete rituálom šampónovania 1 krát týždenne. Ako sme už spomenuli, dôležité je sledovať vyslovene detské produkty vhodné pre najmenších bez parfumov a hypoalergénne.

V čom prať?

Pokiaľ ide o pranie oblečenia pre bábätká, vhodné je používať opäť hypoalergénne produkty pre citlivú pokožku. Prať môžete v prášku, v géle, ale existujú aj pracie mydlá či mydlové vločky, ktoré by tiež nemali vytvoriť žiadne alergické reakcie. Aviváž nemusíte používať vôbec. Na zmäkčenie oblečenia sa dá použiť aj pár kvapiek octu.

zdroj obrázkov: pixabay, weheartit

autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 17. marca 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.