Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krásne telo aj po pôrode. Ako sa starať o pokožku, aby strie nemali žiadnu šancu?

reklama:
Krásne telo aj po pôrode. Ako sa starať o pokožku, aby strie nemali žiadnu šancu?

Počas tehotenstva dostane najviac zabrať pokožka, ktorá býva väčšinou suchšia a svrbí. Najviac je to však v poslednom trimestri, kedy hrozí aj vznik strií. Koža nedokáže držať tempo so zväčšujúcim sa bruškom a ďalšími časťami tela, čím dochádza k neželaným prasklinkám.

Vznik strií môže nastávajúca mamička jednoducho prehliadnuť, pretože cez svoje rastúce bruško už nevidí na jeho spodnú časť. K nepríjemnému zisteniu tak často prichádza až po pôrode. Dôležitá je preto prevencia.

Ako tomu predchádzať?

Natierať, natierať a ešte raz natierať. Nie je to jednoznačná ochrana, pretože niekedy sa vzniku strií jednoducho nedá úplne zabrániť. Je to však najistejšia cesta, ako s neželanými znamienkami krásy v tehotenstve bojovať, alebo prinajmenšom minimalizovať ich výskyt.

Natieranie je dobré zosúladiť s rannou a večernou starostlivosťou o telo. Je tiež vhodné zvoliť špecializované prípravky, ale veľmi dobre poslúži aj akýkoľvek mastný krém. Podstatné je kožu dostatočne natrieť, aby nestrácala pružnosť a bola odolnejšia. Nebojte sa opakovať túto procedúru čo najviac a čo najčastejšie.

Nezabúdajte na prsia a sedacie svaly

Pri natieraní je potrebné myslieť okrem bruška aj na sedacie svaly a prsia. Starostlivosti o oblasť hrudníka by ste mali venovať zvýšenú pozornosť i po pôrode, kedy dochádza k zahájeniu laktácie. V tomto období sa prsia zväčšujú, čím sa zároveň zvyšuje riziko výskytu strií.

Veľmi výraznou, aj keď len mechanickou, pomocou môže byť aj správne zvolená podprsenka, ktorá zväčšujúce sa a ťažké poprsie podopriera. Potom nedochádza až k takému veľkému napínaniu kože a strie nemajú toľko príležitostí sa prejaviť. Natierať pokožku nezabúdajte ani pri končiacom období kojenia. Prsia vtedy povolia a zmenšia sa. Je to zároveň vhodná príležitosť k zaobstaraniu si nového spodného prádla správnej veľkosti.

Autor: zsd24.sita.sk, Foto: pexels.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 9. novembra 2018

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.