Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kročajová izolácia: Keď sa vaše deti môžu pokojne hrať a susedia pod vami sa nebudú sťažovať

reklama:
Kročajová izolácia: Keď sa vaše deti môžu pokojne hrať a susedia pod vami sa nebudú sťažovať

Ticho v byte je kľúčom k zdravému spánku a stabilným nervom. Ale dosiahnuť úplné ticho v modernom bytovom dome je veľmi ťažké. Aby ste sa zbavili hluku, musíte vykonať sériu prác na čiastočnom alebo úplnom odhlučnení vášho bytu, čo si vyžaduje značné finančné náklady a čas. Ak je však pre vás túžba žiť v tichosti drahšia, odporúčame vám prečítať si náš článok, z ktorého sa dozviete, ako izolovať váš byt od vonkajšieho hluku a aké materiály použiť.

Susedia pod vami sa nebudú sťažovať a vaše deti sa môžu pokojne hrať.

Ako zlepšiť zvukovú izoláciu vášho bytu?

Ak poznáte zdroje a typ hluku, môžete sa pustiť do riešenia celej situácie. Cieľom všetkých opatrení na zvukovú izoláciu je jednoduché a logické zväčšenie hrúbky a hmotnosti stien. To znamená, že sa musíte snažiť všetkými možnými prostriedkami vytvoriť vonkajším zvukom bariéru.

Aplikujte kročajovú izoláciu

Vyskúšajte aj modernú kročajovú izoláciu, ktorá sa postará o to, aby susedia pod vami konečne mali pokoj a vám už nechodili k dverám žiadne sťažnosti. Obmedzovať malé deti v ich prirodzenom vývoji nie je vždy rozumné, preto sa poistite týmto unikátnym riešením, ktoré funguje,

Vyplňte skrine a police

Nábytok, skrine a police sú tiež dobrým spôsobom, ako vytvoriť určitú bariéru. Ak ich naplníte vecami, oblečením a police knihami, zvuková izolácia steny sa zväčší bez toho, aby ste museli zasahovať do celej konštrukcie bytu.

Skúste viac textilu

Čím mäkšie textilné povrchy v miestnosti sú, tým menej zvukov sa do okolia prenáša, tým tichší a pokojnejší máte svoj domov.

Veľmi dobrým spôsobom izolácie je aj hrubší koberec. Môžete ho zavesiť aj na stenu, na tento účel by sme vám ale radšej odporúčali krásne detské tapety. Detská izba sa zmení na nepoznanie a zároveň bude dobre izolovaná.

Husté ťažké záclony a závesy, nielenže neprepúšťajú svetlo, ale tiež výrazne tlmia vibrácie zvuku. Za účelom zvukovej izolácie v byte môže byť takáto záclona zavesená na okne alebo na stene vynikajúcim izolačným prostriedkom a dokonalou bariérou.

Použite koženku

Aj tento materiál má svoje čaro a význam. Stačí ho spolu s vhodnou výplňou aplikovať na najviac náchylné časti izby a účel je splnený. Kvalitná koženka je pevná a zároveň tvárna, takže sa s ňou dobre pracuje. Šikovný majster s ňou dokáže hotové zázraky, ktoré môžu byť aj vhodným estetickým doplnkom.

(Ukulele/PR)

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 29. októbra 2019

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.