Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ktorí ľudia majú najšťastnejšie manželstvo? Vysokí muži a malé ženy

reklama:
Ktorí ľudia majú najšťastnejšie manželstvo? Vysokí muži a malé ženy

Že dvojica, ktorú tvorí vysoký muž a malá žena vyzerá veľmi nesúrode? Nenechajte sa zmiasť prvým dojmom, podľa vedcov má práve tento pár skvelé vyhliadky na veľmi šťastné manželstvo. Dôležitú úlohu v tomto prípade zohráva predovšetkým výška muža, a to hneď z niekoľkých dôvodov.

Na výške muža záleží. Hlavne v prvých 18 rokoch manželstva

Veľmi vysoký muž a žena, ktorá je o dve hlavy menšia. Nič neobvyklé. Vedci tvrdia, že ženy podvedome priťahujú práve vysokí muži. Dôvodom je evolúcia, ktorá ovplyvňuje ženské preferencie. V každom prípade vraj na výške muža záleží iba v prvých 18 rokoch manželstva. Podľa vedcov neskôr hrá výška muža iba minimálnu úlohu. Prečo je ale výška muža v ranej fáze manželstva taká dôležitá? Toto manželstvo môže byť šťastné hneď z niekoľkých dôvodov.

Vysokí muži dávajú ženám pocit bezpečia

Napriek emancipácii sú ženy stále krehké bytosti, ktoré túžia po tom byť chránené. Práve vysokí muži dávajú svojim partnerkám pocit bezpečia. Výška muža je pre ženy jednoducho srdcovou záležitosťou, pretože sa vedľa svojich vysokých náprotivkov cíti tiež oveľa ženskejšie. Väčšine žien by naopak prišlo zvláštne, keby bol ich partner o niečo menší ako ony. A čo vy? Súhlasíte s tým, že je lepšie nosiť topánky na podpätku a byť stále menší ako partner?

Vysokí muži? Podľa žien majú vyššie IQ

Ženy považujú vysokých mužov za múdrejších. Je to však iba ich vnútorný dojem, a nie faktická vec. Potvrdzujú to aj vedci, podľa ktorých rozhodne neexistuje priama spojitosť medzi výškou a inteligenciou.

Vysokí muži majú vyšší spoločenský status

Túto skutočnosť sme si nevycucali z prsta, ale hovorí o nej ďalšia vedecká štúdia. Podľa nej majú vyšší muži lepšie spoločenské postavenie, pretože sú dominantnejší a častejšie sa zapájajú do najrôznejších spoločenských aktivít. Práve tieto vlastnosti im pomáhajú dosahovať vyššie ciele.

Vysokí muži zarábajú viac

Vedci na základe svojich výskumov tvrdia, že vyšší muži majú nielen lepší spoločenský status, ale zarábajú aj viac peňazí ako ich menší rovesníci. Podľa štúdie z Princeston univerzity vraj nárast výšky u muža o 2,5 centimetrov priamo úmerne súvisí s nárastom príjmu o 2 až 2,5 percenta.

Ideálny výškový rozdiel? Vedci ho spočítali na centimeter presne

Aký by mal byť teda ideálny výškový rozdiel medzi mužom a ženou? Na túto otázku sa zameral poľský antropológ Boguslaw Pawlowski. Podľa jeho zistení by mal byť muž 1,09-krát vyšší ako žena. Tento výškový rozdiel spĺňajú napríklad bývalý britský premiér Tony Blair so svojou ženou Chemie Blair (1,10) alebo Victoria a David Beckhamovci (1,09).

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 28. marca 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.