Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kvíz pre mužov, ktorých rodina sa čoskoro rozrastie: Ste pripravený na rolu otca?

reklama:
Kvíz pre mužov, ktorých rodina sa čoskoro rozrastie: Ste pripravený na rolu otca?

Bábätko na ceste! Spolu s vašou polovičkou sa už neviete dočkať prírastku do rodiny, no zároveň máte pred novou úlohou poriadny rešpekt. Ste pripravený na obrovskú životnú zmenu? Otestujte sa a prijmite pár rád, ktoré sa vám určite budú hodiť.

Trafil by ste do pôrodnice aj poslepiačky?

Cesta do pôrodnice sa môže zdať ako samozrejmosť, ale budete v strese vedieť, kde zahnúť, kde sú jednosmerky alebo kde zaparkovať, keď partnerke praskne voda alebo má bolesti?

Zachovať chladnú hlavu nemusí byť v podobnej situácii jednoduché. Prejdite si trasu vopred, sám, na nečisto a v pokoji. V kritickej chvíli to potom oceníte nielen vy, ale i vaša polovička, ktorá sa na vás bude spoliehať.

Máte uložené všetky dôležité čísla v mobile?

Pripravte si zoznam a všetky potrebné čísla si uložte do svojho mobilu – telefón lekára, pôrodnej asistentky, pôrodnice, ale i rodinných príslušníkov a priateľov, ktorým budete chcieť oznámiť narodenie svojho potomka.

Vaše emócie budú pred, počas i po pôrode pravdepodobne natoľko silné, že si nespomeniete ani na dátum svojho narodenia, nieto ešte na akékoľvek iné čísla.

Dokážete v pôrodnej sále zostať pokojný?

Buďte svojej milej oporou. Pusťte jej hudbu, ktorú chce počuť, rozprávajte sa s ňou, rozptyľujte jej obavy, objímte ju, držte ju za ruku, masírujte ju, utierajte jej pot z čela, skrátka čokoľvek, čo jej bude v danej chvíli príjemné. Ak sa na to cítite, požiadajte lekára, či môžete prestrihnúť pupočnú šnúru.

Viete, ako sa má držať novorodenec v náručí?

Pravdepodobne ste trochu nervózny, ale nemajte obavy. Akonáhle budete držať svojho drobčeka v náručí, všetky pochybnosti sa určite rozplynú. I keď je bábätko maličké, skoro spoznáte, ako rýchlo sa “prenesie”.

Je užitočné nájsť niekoľko polôh držania, ktoré sú pohodlné pre vás i váš uzlíček šťastia. Ukázať vám ich môže zdravotná sestra, alebo akýkoľvek skúsený rodič. Najskôr si to vyskúšajte na nečisto, avšak nemusíte sa báť, určite rýchlo získate istotu. Otcovské inštinkty sa proste nezaprú!

Prvé dni doma: máte všetko premyslené? Dokážete byť partnerke oporou i po návrate z pôrodnice?

Myslite na to, že vaša dôležitá úloha nekončí, ale práve začína. Ak môžete, vezmite si preto po narodení bábätka pár dní alebo i týždňov voľno. Môžete partnerke pomôcť v čom bude treba, ďalšie ruky prídu určite vhod.

Domov musí byť pre drobčeka pohodlný a bezpečný. Od stálej teploty v miestnosti až po dobre nastavenú elektronickú opatrovateľku.

Nezabudnite ani na zdanlivé maličkosti: pripravte si vizitky alebo uložte odkazy na webové stránky vašich obľúbených reštaurácií s donáškovou službou (možno budete prekvapený, ako často ich využijete). A kúpte partnerke darček, na ktorý nezabudne. Nakoniec, i ona vám predsa domov prinesie ten najúžasnejší darček!

Foto: Pixabay

autor článku: Michaela D.,Ukulele

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 20. júna 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.