Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Láska až za hrob. PS: Milujem Ťa, babička

reklama:
Láska až za hrob. PS: Milujem Ťa, babička

Každý z nás má na svete svoju najdrahšiu lásku. Pre niekoho je tou osobou mamička či otecko, pre iného súrodenec, babička či dedko. Toto výnimočné puto sa zrodilo medzi babičkou a vnukom, o ktorých rozpráva tento príbeh. Keď prišiel na svet drobný uzlíček ručičiek a nožičiek, babička "Nan", ako ju neskôr sám potomok prezýval, ho zahrnula ohromným množstvom lásky a starostlivosti. Sila spojenia, ktoré sa medzi tými dvoma vytvorilo, je až nevídaná.

Chlapcova sprievodkyňa

Babička Nan a jej drahý vnuk spolu trávili všetky voľné chvíle a videli sa takmer každý deň. Keď bol chlapec ešte maličký, babička s láskou hľadela do jeho očí a zniesla by mu snáď aj modré z neba. Chovala ho, kŕmila, hojdala, bozkávala a hýčkala. Keď trochu povyrástol, pravidelne u babičky prespával. Vždy mu pred spaním čítala rozprávky a keď zaspal, prikryla dekou jeho i chlpatého plyšového opičiaka.

Postupom času odovzdávala Nan vnukovi svoje znalosti a učila ho, čo to znamená byť mužom. Stala sa tou najdôležitejšou postavou v období jeho dospievania. Chodili spolu pravidelne kŕmiť labute, vyrážali do mesta na prechádzky a sedávali na ich obľúbenej lavičke so šálkou horúcej čokolády. Aj keď Nan postupne zostarla a chlapec dospel v muža, na ich vzťahu sa nič nezmenilo. Naopak sa stal ešte pevnejším a silnejším.

Keď vnuk dospel, Nan bohužiaľ ťažko ochorela. Obaja vedeli, že jej už príliš veľa času nezostáva. O to viac sa snažili si zostávajúci spoločný čas užiť a tráviť ho zmysluplne. Oddanosť, s akou sa vnuk o svoju drahú Nan staral, bola úplne odzbrojujúca a dojemná. Obliekal ju, zaväzoval jej šnúrky, kŕmil, rozprával sa s ňou, a hlavne bol nablízku, keď to najviac potrebovala. Nakoniec zomrela keď ju pevne držal za ruku a plakal. Z tohto príbehu cítiť aká dôležitá je láska a oddanosť ľudí, ktorých potrebujeme.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 28. júna 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.