Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lekári naliehajú, aby sme sa vzdali toaletného papiera, a to z tohto dôvodu

reklama:
Lekári naliehajú
Lekári naliehajú, aby sme sa vzdali toaletného papiera, a to z tohto dôvodu Foto: www.gettyimages.com

Lekári zistili, že používanie toaletného papiera často vedie k rozvoju rôznych patológií. Vedci spájajú túto okolnosť so skutočnosťou, že toaletný papier neodstraňuje úplne všetky stopy telových odpadových produktov z povrchu kože.

Zvyšková kontaminácia prispieva k šíreniu patogénnych baktérií a v dôsledku toho k výskytu infekcií močových ciest. Trenie suchým toaletným papierom zase vedie k výskytu análnych trhlín a hemoroidov.

Okrem toho môže toaletný papier obsahovať chemické prísady, ako sú vonné látky, ktorých účinky na telo sú úplne nepredvídateľné. Vedci pripúšťajú, že tieto zlúčeniny sú schopné vyvolať vývoj rakovinových nádorov. Lekári odporúčajú vzdať sa toaletného papiera, namiesto toho použiť bidetovú vaňu alebo len vlhké obrúsky.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 24. júla 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.