Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lekári predkladajú zdrvujúce dôkazy o škodlivosti nosenia podprseniek

reklama:
Lekári predkladajú zdrvujúce dôkazy o škodlivosti nosenia podprseniek

Od mladosti sa ženám vštepovalo, že by mali nosiť podprsenky.

Vedci a špecialisti skúmali výhody dobrého nosenia a výsledky sú ohromujúce. Nosenie podprsenky nemá žiadnu výhodu!

Mnoho žien sa rozhodne nenosiť podprsenky z politických dôvodov (formou protestu), ako sa ukazuje, viac žien by si z nich malo vziať príklad, pretože toto riešenie má mnoho výhod.

Francúzski vedci skúmajúci tento problém zistili, že bez nosenia podprsenky si prsia zachovajú svoj „vyčnievajúci“ tvar, to je úplne v rozpore so všeobecným presvedčením.

Ďalším dôvodom, prečo si zložiť podprsenku, je zníženie krvného obehu. Tlakové pásy môžu vyvíjať tlak na krvné cievy do bodu, kedy narúšajú prietok krvi.

Špecialisti tiež preukázali, že spánok v podprsenke narúša cirkadiánny rytmus tela, čo priamo ovplyvňuje kvalitu spánku. Jednoducho povedané, pokiaľ chcete lepší spánok, radšej sa toho odevu cez noc zbavte.

Pokiaľ prestanete nosiť podprsenku, všimnete si, že sa vaša pokožka výrazne čistí. Stáva sa, že sa pod podprsenkou nahromadí trochu prachu, ktorý spôsobí odreniny a vyrážky. Odstránenie podprsenky tiež znižuje riziko vzniku plesňovej infekcie.

Hoci je tomu všetkému ťažko uveriť, výsledky vykonaného výskumu by nemali byť zavrhované. Vedci preukázali, že vzdanie sa podprsenky na dlhšiu dobu zlepší tvar pŕs, budú guľatejšie, plnšie a viac vystúpené. Pristane sa tiež zdôrazniť, že chýbajúca podprsenka je tiež lepšie pohodlie.

Výrobcovia podprseniek si neželajú, aby o tom dámy vedeli, ale chôdza bez podprsenky posilňuje prsné svaly a dekolt sa vďaka tomu javí oveľa plnší.

Aj keď sa hneď nebudete cítiť lepšie, budete mať menej finančných starostí. Prečo? Pretože ušetríte veľa peňazí a vždy sa nájde spôsob, ako ich minúť.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 5. januára 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.