Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lekári varujú! Toto nám skutočne hrozí, ak budeme často užívať antibiotiká. Ak sa dá, vyhnite sa im oblúkom

reklama:
Lekári varujú! Toto nám skutočne hrozí, ak budeme často užívať antibiotiká. Ak sa dá, vyhnite sa im oblúkom

O nebezpečenstve rôznych liekov sa hovorí po celom svete už dlhšiu dobu. Svedkom nepriaznivých účinkov liekov bola aj mladá žena menom Emi Mozer. V roku 2010 pociťovala Emi bolesti v oblasti brucha, išla teda k lekárovi. Ten jej diagnostikoval zápal močových ciest. Lekár jej predpísal antibiotikum, ciprofloxacín, pričom mala Emi tieto antibiotiká užívať každý deň. Vtedy však ešte netušila, ako sa jej zdravotný stav vyvinie.

Po liečbe týmito liekmi sa stalo Emi niečo neočakávané. Mala spontánnu ruptúru väzov a šliach, vyvinula sa jej degenerácia na chrbtici a artritída. Je pre vás možno ťažké si to predstaviť, Emi však prekonala za posledných 7 rokov celkom 20 operácií.

Nepriaznivé účinky antibiotík

Skupina antibiotík, ako sú ofloxacín, ciprofloxacín, levofloxacín a ďalšie lieky z koreňa ACS, môžu spôsobiť nenapraviteľné škody na ľudskom tele. Ničia špecifické bunky mitochondriálnej DNA, ktoré hrajú hlavnú úlohu pri opravách rôznych poškodení v ľudskom organizme.

Najhoršie na týchto antibiotikách je, že ich negatívne účinky sa prejavujú nielen u jedincov s precitlivenosťou na lieky. Môže postihnúť úplne každého. Všetky príznaky sa ale u každého človeka prejavujú inak. Zdravotné problémy Emi sa prejavili až po štvrtej fáze užívania týchto antibiotík.

Za posledných 7 rokov sa Emi dostala do rúk k rôznym špecialistom od ortopédov cez reumatológiu až k fyzioterapii. Momentálne podstupuje Emi rôzne rehabilitácie na zlepšenie zdravotného stavu. Bohužiaľ, k úplnému obnoveniu jej zdravia ju čaká ešte veľmi dlhá a náročná cesta, Emi však nestráca nádej a dúfa len v ten najlepší koniec.

Antibiotiká majú na ľudské telo rôzne účinky. Mnoho ľudí užívalo antibiotiká s tým, že im pomohli, iní majú s antibiotikami len zlé skúsenosti. V každom prípade by ste mali byť pri užívaní antibiotík opatrní a vždy sa lekára spýtať, aká je možnosť výskytu nepriaznivých účinkov a hlavne aké riziká vám môžu samotné antibiotiká spôsobiť.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 2. augusta 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.