Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Letné limonády, ktoré zaženú smäd.

reklama:
Letné limonády, ktoré zaženú smäd.

Máme pre vás lahodné kombinácie byliniek a ovocia, ktoré jednoznačne patria k letu. Letné horúce dni sa tak stanú znesiteľnejšími a pri vode si to vďaka našim limonádam skvelo užijete.

Uhorkovo mätová

Ak rozmýšľate, ako je možné skombinovať zeleninu s bylinkou, máme pre vás jednoduchú odpoveď: je to osvedčené a lahodné. Na túto sviežu limonádu potrebujeme uhorku, citrón a mätu. Nie je potrebné túto trojkombináciu osladiť, no ak to bude potrebné, použite trstinový či kokosový cukor. Dodajú limonáde výbornú karamelovú chuť. Zeleninu a ovocie nakrájajte na malé kúsky a zalejte vodou. Pridajte ľad.

Limonáda z červeného ovocia

Toto je nápoj pre všetkých fanúšikov drobného ovocia. Je kyslejší a osviežujúca.

Potrebujeme drobné ovocie ako jahody, čučoriedky, maliny ďalej med alebo javorový sirup. Ovocie umyjeme, očistíme a dáme do mixéra. Pomixujeme na hmotu s kúskami, tak aby sme v limonáde ešte mali drobné kúsky ovocia. Zalejeme vodou a prisladíme napríklad medom.

Levanduľová

Táto limonáda je re ľudí, ktorí majú radi nové chute. Je letná s chuťou prímorských destinácií.

Potrebujeme 2 stonky sušenej levandule, trstinový cukor, citrón, mätu a jahody. Jahody očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Polovicu jahôd rozpučíme, pridáme mätu a rozdrvíme aj ju. Polovicu citróna odšťavíme a šťavu nalejeme do hmoty. Zvyšnú polovicu nakrájame na drobné kúsky. Levanduľu oberieme a získame tak zrnká, ktoré pridáme do limonády. Všetko zmiešame a zalejeme vodou. Po pár hodinách všetko precedíme, aby nám ostala len šťava. Šťavu prisladíme cukrom podľa chuti.

Jablkový džús

Potrebujeme jablká, pomaranč, škoricu a vodu. Jablká nakrájame, očistíme a dáme do odšťavovača. Získame tak jablkovú šťavu. Prelejeme ju do džbána a zriedime vodou, v pomere 1:3 (Voda je jeden diel). Pridáme škoricu a pomarančovú šťavu. Servírujeme vo vysokých pohároch so slamkou a pomarančovým kolieskom na okraji.

Foto: Pixabay.com

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 26. júla 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.