Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lina Medina. Najmladšia matka na svete, ktorá porodila vo veku 5 rokov. Ako je to možné?

reklama:
Lina Medina. Najmladšia matka na svete, ktorá porodila vo veku 5 rokov. Ako je to možné?

Náš svet je plný záhad a zaujímavostí. Raz za čas sa stane niečo nečakané, neskutočné, neuveriteľné. Prípad Liny Mediny prekvapil celý svet. Lina bola obyčajné dieťa, akurát s tým rozdielom, že mala naozaj veľké brucho. Preto si rodičia mysleli, že je chorá a v tele má nádor. Keď ju však priviedli k lekárovi, povedal im, že ich dcéra je v siedmom mesiaci tehotenstva. Jej prípad prevzal lekár Geraldo Lozada. Aby sa potvrdilo tehotenstvo, vzal ju do lepšie vybavenej nemocnice v Lime. Tam bolo tehotenstvo tiež potvrdené. Ako je ale možné, že bola tehotná už v takom nízkom veku?

Zistilo sa, že Lina trpí predčasnou pubertou. Väčšina dievčat sa dostáva do puberty vo veku 10-12 rokov. Lina však dostala menštruáciu už vo svojich troch rokoch. Jej prsia boli vyvinutejšie, mala plne vyvinuté kosti a rozšírenú panvu. Vo veku piatich rokov, sedem mesiacov a 21 dní sa tak stala historicky najmladšou matkou. Dieťa bolo zdravé, vážilo 2,7 kilogramov a Lina ho pomenovala Geraldo.

Predčasná puberta však nebola vysvetlením na tehotenstvo, a tak lekári začali pátrať po tom, ako k nemu vlastne došlo. Prvé, čo doktormi napadlo, bolo znásilnenie. Linin otec bol podozrivý z incestu a zo znásilnenia, ale dôkazy neboli dostatočné.

Lina nikdy nepovedala, kto je otcom dieťaťa a ako k aktu vlastne došlo. Existuje teória, že v dedine, kde Lina žila, došlo k indiánskym slávnostiam, ktoré boli zakončené orgiami. Na tejto možnosti sa zhodli takmer všetci doktori. Jej syn si až do svojich desiatich rokov myslel, že Lina je jeho sestra. Lina sa oň dokázala postarať a on tak viedol plnohodnotný život až do roku 1979, keď zomrel vo veku 40 rokov na ochorenie kostnej drene. Lina pracovala ako sekretárka na klinike u pána doktora Lozada. Ten jej poskytol vzdelanie a zariadil, aby sa jej syn dostal do školy. Lina sa v roku 1972 vydala a neskôr sa jej narodil druhý syn, 33 rokov po prvom pôrode. Lina žije dodnes. Mediálnemu záujmu a rozhovorom sa však oblúkom vyhýba.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 7. januára 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.