Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
  • Zivotsdetmi
  • Články
  • Voľný čas
  • Ľudia jej robili zo života peklo, no ona sa vzoprela osudu. Žena so vzácnou kožnou chorobou je dnes úspešnou modelkou

Ľudia jej robili zo života peklo, no ona sa vzoprela osudu. Žena so vzácnou kožnou chorobou je dnes úspešnou modelkou

reklama:
Ľudia jej robili zo života peklo, no ona sa vzoprela osudu. Žena so vzácnou kožnou chorobou je dnes úspešnou modelkou

Pre svoju odlišnosť si vytrpela viac ako dosť. Iomikoe Johnson (38) trpí raritným ochorením pokožky, nazývaným vitiligo. Pôvodom černoška začala strácať pigment, čo spôsobilo, že jej telo “zdobia” veľké biele fľaky. Pre svoj nezvyčajný vzhľad si žena prešla šikanou, ľudia na ňu posmešne ukazovali prstom. Dnes napriek všetkému žne úspechy vo svete modelingu.

Iomikoe Johnson sa riadi heslom, že krása je zakorenená hlboko pod kožou. A má pravdu! Dokazujú to jej fotografie, na ktorých doslova žiari.

Strata prirodzeného zafarbenia

U Iomikoe sa vitiligo vyvinulo, keď mala 25 rokov. V momente, ako si všimla prvé biele škvrny na svojej paži, zľakla sa, že by mohlo ísť o rakovinu. Postupne sa však fľaky nevysvetliteľne rozširovali aj do iných oblastí jej tela. Mladá žena začala tušiť, že asi pôjde o voľačo iné.

Iomikoe bolo diagnostikované tzv. vitiligo. Je to pomerne vzácne ochorenie, pri ktorom dochádza k vytrácaniu pigmentu a koža tak prichádza o svoje prirodzené zafarbenie. Hoci nejde o závažný, alebo nebodaj život ohrozujúci stav, faktom zostáva, že ho nemožno vyliečiť.

Žiaľ, ľudia trpiaci vitiligom môžu na svoje okolie pôsobiť trošku zvláštne. Svoje o tom vie aj Iomikoe, ktorá bola istý čas pre jej zjav šikanovaná. Deti sa jej báli, ľudia na ulici po nej zazerali a niektorí jej dokonca úplne odmietli podať ruku. Našli sa aj takí, ktorí po nešťastnej žene vykrikovali rôzne nadávky, ako napríklad “krava” alebo “dalmatínka”.

Posolstvo o vitiligu

Napriek všetkému sa Iomikoe napokon naučila prijať samú seba, k čomu jej výrazne dopomohol milujúci partner. Dnes je zapojená do viacerých zaujímavých projektov, prostredníctvom ktorých chce šíriť posolstvo o vitilingu.. Venuje sa modelingu, participuje na vytvorení kolekcie oblečenia a mala by zahviezdiť aj v pripravovanom filme. Je tiež autorkou knihy.

Príbeh Iomikoe Johnson je inšpirujúci a nesie v sebe silný pozitívny náboj. “Chcem, aby ľudia vedeli, že krása začína zvnútra. Ak to dokážem urobiť ja, tak aj vy – môžete veriť v samých seba a milovať kožu, v ktorej sa nachádzate,” uzavrela sympatická modelka.

Foto: Facebook/Iomikoe Johnson, Instagram

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 8. marca 2019Zdroj brightside.me

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.