Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ľudia nechápali, prečo muž aj po rozvode nosí bývalej žene k narodeninám kvety

reklama:
Ľudia nechápali, prečo muž aj po rozvode nosí bývalej žene k narodeninám kvety

Keď ľudia vstupujú do vzťahu, obvykle dúfajú, že sa im ho podarí udržať, že spolu strávia život, budú šťastní a spoločne úspešne prekonajú všetky problémy, ktorým sa samozrejme nikto úplne nevyhne. Najviac k tomu bývajú samozrejme motivované páry, do ktorých života vstúpia deti.

Dvojice, ktorým sa toto podarí, vo svojom okolí radi stretávame, pretože nám to dáva nádej, že takýto vzťah môže byť naozaj reálny, aj keď je za ním veľa úsilia a často aj obetavosti.

Keď vzťah nevyjde

Bohužiaľ sa však stáva a v okolí to každý vidíme na každom kroku, že mnoho vzťahov nevydrží a jeden z partnerov ho ukončí alebo ku koncu dôjde po vzájomnej dohode oboch partnerov. Pokiaľ ide o lúčenie a emócie s ním spojené, záleží vždy na tom, čo bolo príčinou rozchodu, na koho strane je vina a ako sú spolu partneri schopní naďalej komunikovať. V ideálnom prípade prebehne rozchod pokojne, civilizovane, ale sú samozrejme dvojice, pri ktorých vybuchnú negatívne emócie.

Najzložitejšia situácia nastáva, keď sú vo vzťahu deti a partneri majú snahu fungovať síce oddelene, ale vo vzťahu k deťom naďalej ako otec a mama. Všeobecne možno snáď s trochou opatrnosti povedať, že situácia býva ťažšia v prípade, keď sú deti ešte malé, ale rozhodne tu nie je miesto pre žiadnu paušalizáciu, pretože aj na staršie deti môže mať rozpad rodiny obrovský vplyv.

Billyho inšpiratívny príbeh

Na internete sa objavil článok, v ktorom otec rodiny opisuje svoj príbeh.

Otec, hovorme mu napríklad Billy, je presne v tej situácii, keď došlo k rozvodu jeho manželstva a on má veľkú starosť o to, ako rozvod a rodinnú situáciu a atmosféru po ňom vnímajú jeho deti. Trápia ho obavy, aby deti nevnímali rozpad ich rodiny príliš ťažko.

Billy to má tak, že jeho bývalá žena síce už jeho ženou nie je, ale stále zostáva mamou jeho detí. Dbá teda o to, aby jeho malí synovia videli, že sa k nej stále správa s úctou. V deň jej narodenín jej kúpi kvety a darček a ďalej dodržiava zavedenú tradíciu, že jej spolu s deťmi pripravia raňajky.

Keď sa mu kolegovia smejú a vyjadrujú nepochopenie pre jeho správanie, vysvetľuje im, že ide predsa predovšetkým o to, že má na starosť výchovu dvoch chlapcov, ktorí za chvíľu vyrastú v muža. Verí tomu, že svojim príkladom im ukáže, ako by sa v budúcnosti aj oni mali správať ako k svojej mame, tak aj k partnerke. Vo svojom rozprávaní Billy apeluje na mužov aj ženy, aby sa zamysleli nad svojím správaním po rozvode, a kvôli svojim deťom ho zmenili k lepšiemu. To je totiž oveľa, oveľa dôležitejšie ako ich vzájomné problémy, ktoré stáli za rozchodom alebo rozvodom.

Pokiaľ Billyho príbeh bude inšpirovať napríklad len niekoľko ľudí k tomu, aby sa zamerali na svoje deti a ich šťastie a uhladili ostré hrany sporov so svojim bývalým partnerom alebo partnerkou, má Billyho výzva zmysel.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 29. novembra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.