Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Malé dievčatko zavolalo záchranku po tom, čo jej matka spadla zo schodov

reklama:
Malé dievčatko zavolalo záchranku po tom, čo jej matka spadla zo schodov

Trojročné dievča pomohlo svojej matke v pokročilom štádiu tehotenstva vo chvíli, keď to najviac potrebovala. Matka spadla zo schodov a bola vážne zranená. Emma, ​​3-ročné dievčatko, zavolala záchrannú službu a operátorovi bola schopná povedať, čo sa stalo a kde býva. Len vďaka tomu prišla pomoc včas a zachránila matku aj nenarodené dieťa.

Matka alebo dieťa by bez pomoci zomreli

Pani Bazzardová bola po páde zo schodov okamžite odvezená do nemocnice. Pri páde pristála na bruchu a lekári predpokladali, že náraz odštartoval pôrod. Keby ju nevzali do nemocnice aj lieky, ktoré potrebovala, žena by porodila o sedem týždňov skôr pred termínom pôrodu. To mohlo vážne ohroziť zdravie malého chlapčeka, ktorého čakala.

Pani Bazzardová si pri páde pretrhla placentu, takže keby sa jej nedostala pomoc dosť skoro, jej stav by bol veľmi vážny. Emme nikto nepovedal, ktoré číslo by mala vytočiť v prípade núdze, ale jej 5-ročný brat sa v škole učil o pohotovostných službách a pri stole rodina diskutovala o tom, čo sa v takej situácii musí urobiť. Len vďaka tomu dievča zachránilo svojej matke život.

Dievčatko sa vôbec nebálo

Operátorka povedala dievčaťu, aby boli predné dvere odomknuté, až dorazia záchranári. Mamička tohto dievčaťa teraz povedala, že je na ňu veľmi pyšná. Rodičia nemali ani tušenie, že dievča dokáže povedať, v ktorej ulici žije, nieto ešte číslo a mesto. Boli veľmi prekvapení, ale tiež veľmi vďační za to, že sa to malé dievča naučilo od svojho staršieho brata.

Matka tiež povedala, že bola veľmi emotívna, keď si pomyslela, ako sa jej dcéra mohla zachovať vo chvíli, keď bola v bezvedomí. Počula ale jej hlas a vedela, že dievča je úplne pokojné a sebavedomé. To jej samotnej dodalo v danej situácii pokoj. Po rozhovore s operátorkou sa k nej dievča pritúlilo a povedalo: „Mami, to bude v poriadku.“ A našťastie mala pravdu. Tento príbeh mohol skončiť úplne inak, keby malé dievčatko nebolo statočné, múdre a neučila sa od svojho staršieho brata.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 18. novembra 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.