Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Malý bojovník nevážil pri narodení ani kilo. Prežil napriek tomu, že mu dávali šancu jeden k miliónu

reklama:
Malý bojovník nevážil pri narodení ani kilo. Prežil napriek tomu, že mu dávali šancu jeden k miliónu

Každý deň je pre nich malým zázrakom. Hanna (25) a Daniel (27) sa mali stať prvýkrát rodičmi a na svoje dieťatko sa neskonale tešili. Nanešťastie, pôrod sa rozbehol oveľa skôr ako mal a maličký George ostal vo vážnom ohrození života. Všetci boli presvedčení, že dieťatko o veľkosti nemocničnej ihly nemá nádej na prežitie. Malý bojovník sa však nevzdal a všetkým ukázal, ako veľmi túži žiť.

Neočakávané komplikácie

Hannino tehotenstvo prebiehalo úplne normálne, mladá žena nepociťovala žiadne problémy. Spolu s milovaným partnerom sa tešili na všetko, čo ich čaká v súvislosti s vytúženým bábätkom. V 23. týždni gravidity sa však prihodilo niečo nepredvídateľné a udalosti mali náhle rýchly spád.

Hanna z ničoho nič začala mať ťažkosti. “Myslela som si, že to bola len veľká bolesť chrbta. Nenapadlo ma, že by som mohla rodiť, pretože to bolo naozaj priskoro,” spomína mladá mamička na chvíle strachu. Pre istotu sa vybrala do nemocnice, kde jej doktor oznámil šokujúcu správu. Bábätko už bolo na ceste.

Minúty beznádeje

Tehotnej Hanne sa zrútil celý svet. “Bola som zničená, bola som presvedčená že sa narodí mŕtvy,” opisuje minúty beznádeje žena, ktorá strávila ďalšie štyri dni v bolestiach, kým jej synček prišiel na svet. Jeho hmotnosť bola iba 700 gramov a šance na prežitie jedna k miliónu.

Chlapček sa narodil o 17 týždňov skôr, s mnohými problémami. Maličký George bol na tom veľmi zle – pokožku mal úplne priesvitnú, jeho pečeň bola opuchnutá a následkom nevyhnutnej operácie stratil až 40 percent krvi. Navyše sa u neho vyvinuli meningitída a sepsa, vplyvom čoho muselo jeho drobné telíčko viackrát zabojovať aj so septickým šokom.

Nikto neveril, že slabučké bábätko môže prežiť. Ťažko skúšaní rodičia si od lekárov vypočuli tie najhoršie prognózy a vyhlásenia o tom, ako pre ich milovaného synčeka nemôžu urobiť viac. Chlapčekovi dávali len pár hodín života, nemocničný kaplán mu dokonca prišiel dať posledné požehnanie.

Zázračné zlepšenie

Hanna a Daniel boli pri synčekovi každú sekundu s hrozným vedomím, že môže ísť o ich posledné spoločné chvíle. Pomaly sa vzdávali akejkoľvek nádeje, keď v tom sa Georgov stav začal zázračne zlepšovať.

Po 26 týždňoch v nemocnici si rodičia mohli svojho malého bojovníka konečne odviesť domov. Dnes má ich chlapček 2,77 kíl a miluje maznanie s mamičkou i ockom. Hoci George prežil doslova zázrakom, jeho boj ešte ani zďaleka nie je na konci.

Nekončiaci boj

Napriek zlepšujúcemu sa stavu Georga, sa nemocnica stala jeho druhým domovom a na kontroly chodí každý deň. Chlapček má za sebou už viac ako 20 krvných transfúzií a čaká na svoju siedmu operáciu, ktorá sa bude týkať jeho srdiečka. Pre chronické ochorenie pľúc nemôže dýchať dlhšie sám a jeho pohybové možnosti sú tiež dosť obmedzené.

Hoci sa Georgov životný zápas ešte len začína, pre milujúcich rodičov je zázrakom, že ich bábätko môže byť s nimi a užívajú si spoločný čas naplno. “Po tom, čo lekári päťkrát skonštatovali, že to nedokáže, je každý deň špeciálny,” dodala Hanna s tým, že spolu s Danielom veria v stále napredovania ich jedinečného synčeka.

Foto: Caters News Agency, mirror.co.uk

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 10. júna 2023Zdroj www.mirror.co.uk

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.