Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mamička pila 6 energy drinkov denne. Vo svojich 32 rokoch má kardiostimulátor

reklama:
Mamička pila 6 energy drinkov denne. Vo svojich 32 rokoch má kardiostimulátor

Že nadmerné pitie energetických nápojov výrazne škodí nášmu zdraviu, je známa vec. Napriek všeobecnému varovaniu na to nemyslela trojnásobná mamička Samantha Sharpe, ktorá, aby zvládla pracovné vyťaženie, starostlivosť o deti a starosť o domácnosť, pila až šesť energy drinkov denne. Bohužiaľ v dôsledku svojej závislosti dostala vo svojich 32 rokoch kardiostimulátor.

Trojnásobná mamička Samantha Sharpe, ktorej je v tejto chvíli 33 rokov, sa už celý jeden rok nedotkla energetického nápoja. Svoje závislosti na týchto drinkoch, ktorým holdovala celé štyri roky, úprimne ľutuje. Táto mladá žena navyše zo svojej vlastnej skúsenosti radí ostatným, aby sa energy drinkom vyhli alebo ich pili v naozaj výnimočných situáciách.

Podľa Samanthy bolo pitie energetických nápojov horšie ako závislosť od heroínu. Denne do seba dostala celých šesť plechoviek. „Do pitia energy drinkov ma vmanévroval môj hektický život. Mám tri deti, starám sa o domácnosť a do toho po večeroch a nociach pracujem. Tieto nápoje ma povzbudili, vďaka čomu som to celé dobre zvládala,“ vysvetľuje trojnásobná mama.

Po štyroch rokoch však nadmerné popíjanie energy drinkov zanechalo na jej tele obrovské následky. Samantha má obličkové kamene. V dôsledku cukru, ktorý do seba prostredníctvom energetických nápojov pravidelne dostávala, podľa lekárov smeruje k cukrovke druhého stupňa.

Ale to nie je všetko. Samantha Sharpe má veľké problémy so srdcom. Keďže začala trpieť nepravidelnosťou srdcového rytmu a párkrát sa u nej objavili dokonca výpadky srdcovej činnosti, vo svojich 32 rokoch musela dostať kardiostimulátor.

Samantha spätne ľutuje, že od svojich 28 do 32 rokov denne popíjala až šesť plechoviek energy drinkov. Keby mohla, tak to s ohľadom na svoje zdravie vráti späť. V súčasnosti varuje ostatných, aby sa energetickým nápojom radšej vyhli oblúkom.

Myslím si, že o možných negatívnych zdravotných dôsledkoch energetických nápojov by sa malo v našej spoločnosti hovoriť viac. Možné zdravotné riziká by mali byť uvedené aj na obaloch týchto nápojov,“ hovorí o energy drinkoch Samantha, ktorá vychádza z vlastnej neblahej skúsenosti.

Táto žena sa navyše domnieva, že by mala byť pre pitie energetických drinkov uzákonená určitá hranica. Podľa nej je dôležité, aby sa k týmto nápojom nedostali hlavne deti a tínedžeri. „Stále ale vidím, ako niektoré neznalé mamičky energy drinky kupujú aj svojim deťom, a to mi láme srdce,“ upozorňuje Samantha.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 16. novembra 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.