Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mamička vtiera majonézu do vlasov svojej dcéry. Každý rodič by to mal vedieť

reklama:
vtiera majonézu do vlasov
Mamička vtiera majonézu do vlasov svojej dcéry. Každý rodič by to mal vedieť Foto: www.gettyimages.com

Už viete, že vši sú ten malý hmyz, ktorý žije v ľudských vlasoch a živí sa krvou. Aj keď sú neškodné, stále sú naozaj otravné a nákazlivé. Okamžite skontrolujte svoje dieťa, ak si všimnete, že ho svrbí hlava. Aby ste sa ich zbavili, použite domáce lieky, ako sú:

Olivový olej

Je mimoriadne účinný, pretože ich dusí a hneď zabíja. Vlasy rozčešte, aby ste odstránili vajíčka, vmasírujte olej na pokožku hlavy a potom na vlasy nasaďte sprchovaciu čiapku. Nechajte olej cez noc vkĺznuť do vlasov a pokožky hlavy.

Sušič vlasov

Použite sušič vlasov, pretože vám pomôže zabiť 55% vší a dokonca 98% vajíčok. Všetko, čo musíte urobiť, je vyfúkať vlasy z pokožky hlavy, ale uistite sa, že ich držíte na malých častiach vlasov po dobu jednej minúty.

Horúci kokosový olej

Chráni pred sekundárnymi infekciami, pretože obsahuje kyselinu laurovú, ktorá má antimikrobiálne vlastnosti. Vši sa dusia kvôli mastným kyselinám. Stačí rozpáliť kokosový olej a vmasírovať ho prstami do pokožky hlavy. Nechajte to pôsobiť pol hodiny a potom vajíčka vyberte hrebeňom.

Soľ a ocot

Táto zmes pomáha dehydrovať a zabíjať vši. Jediné, čo musíte urobiť, je naliať ¼ šálky soli a ¼ šálky teplej vody do fľaše s rozprašovačom. Potom naneste roztok na pokožku hlavy a nechajte postáť, kým vlasy úplne nevyschnú. Nakoniec vlasy a hlavu natrite olivovým alebo kokosovým olejom a nechajte ich cez noc alebo aspoň 8 hodín.

Cibuľa

Cibuľa je účinný prírodný prostriedok proti všiam, pretože ich zabíja vďaka svojej zlúčenine síry. Najprv zmiešajte cibuľu a pripravte pastu, potom ju vložte do sita a extrahujte šťavu. Použite túto kvapalinu k masáži pokožky hlavy a zakryte ju po dobu 2 hodín. Potom opláchnite a použite šampón. Nakoniec vlasy osušte. Opakujte túto liečbu po dobu 3 dní a potom raz za mesiac po ďalšie 2 mesiace.

Olej z čajovníka

Vezmite 2 lyžičky bežného šampónu a pridajte doň 20 kvapiek oleja z čajovníka. Toto riešenie použite na umývanie vlasov.

Majonéza

Použite majonézu na pokrytie vlasov vášho dieťaťa a vmasírujte do pokožky hlavy. Potom zakryte hlavu čiapkou a nechajte ju cez noc. Nasledujúce ráno opláchnite jemným šampónom a zvyšky vajec odstráňte šampónom.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 25. júla 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.