Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mamičku nahnevala domáca úloha z dejepisu, ktorú dostala jej dcéra

reklama:
Mamičku nahnevala domáca úloha z dejepisu, ktorú dostala jej dcéra

Keď si britská mamička žiačky ôsmeho ročníka ZŠ prečítala, čo za domácu úlohu dostala jej dcéra z dejepisu, veľmi ju to zaskočilo a zároveň nahnevalo. O zvláštnom prístupe učiteľky táto žena informovala na britskom mamičkovskom fóre, kde rozpútala vášnivú diskusiu. V čom bol problém? Jej dcéra dostala za úlohu vymyslieť nový nástroj na mučenie.

O kauze zvláštnej domácej úlohy do dejepisu, v rámci ktorej mali školáci navrhnúť nový mučiaci nástroj, informoval portál Tyla.com. Poukázal na prípad naštvanej britskej mamičky, ktorá na mamičkovskom fóre popísala, čo jej dcéra dostala za domácu úlohu.

„Nakreslite a vysvetlite, prečo by bolo vaše zariadenie efektívnejšie ako predchádzajúce mučiace zariadenie. Sú v ôsmom ročníku. Vážne ich treba povzbudzovať k tomu, aby vymýšľali nové spôsoby mučenia ľudí?” spýtala sa mamička ostatných na názor.

Táto žena svojim príspevkom rozpútala vášnivú diskusiu. Väčšina ľudí s ňou súhlasila a danú domácu úlohu veľmi skritizovali. Najmä mamičky písali, že im toto zadanie príde nevhodné a vyzvali autorku príspevku na to, aby kontaktovala riaditeľa školy.

„To je príšerné. Keď by som v tomto veku musela vytvoriť niečo také, traumatizovalo by ma to a vyvolalo by mi to nočné mory. Keby som k tomu bola nútená aj teraz, pravdepodobne by som na tom bola podobne,“ okomentovala na mamičkovskom fóre zvláštnu úlohu z dejepisu jedna zo žien.

Niektorí ľudia však upozornili na to, že je žiačka 8. triedy už v takom veku, že by mohla tento typ úlohy zvládnuť. Našli sa aj ľudia, ktorí uviedli, že učiteľka chce prostredníctvom úlohy zapojiť u žiakov predstavivosť, aj keď je zadanie príšerné.

Moja dcéra je skalopevne presvedčená, že tú úlohu musí urobiť, pretože sa nechce dostať do problémov. Povedala som jej, že sa kvôli tomu obrátim na školu, ale ona hovorí, že by to bolo trápne a aj tak by dostala známku,” doplnila dievčina mamička.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 19. mája 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.