Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Manželia 25 rokov pomáhajú iným: Druhý domov dali takmer 60 deťom

reklama:
Manželia 25 rokov pomáhajú iným: Druhý domov dali takmer 60 deťom

Pozoruhodný pár pomáha osamelým drobcom, ktorí potrebujú predovšetkým lásku. Manželia z Austrálie poskytli teplo ich domova už takmer šesťdesiatke opustených detí, nevynímajúc ani tie, ktoré trpia Downovým syndrómom.

Sue (56) a Neil (59) Coutts vlastnia pozemok v oblasti zvanej Hunter Valley. S viac ako dvoma hektármi stromov, holubmi, psami a miniatúrnymi poníkmi je to miesto snov na vychovávanie dieťaťa. Odrástli tu nielen ich tri biologické ratolesti, ale aj ďalšie desiatky takých, ktoré na vlastnú rodinu šťastie nemali.

S pomáhaním manželia začali ešte keď boli ich vlastní potomkovia maličkí. Počas 25 rokov poskytli druhý domov viac ako 55 opusteným drobcom, ktorých vychovávali ako svojich. “Jednoducho to robíme radi. Zbožnujeme deti, je to fantastické. Veľmi odmeňujúce,” priznali.

Sue a Neil nerobia rozdiely a ochrannú ruku neraz držali aj nad deťmi so špeciálnymi potrebami. V roku 1996 prichýlili dievčatko, ktoré sa narodilo s Downovým syndrómom. Nanešťastie, ich zverenkyňa zomrela pre chybu na srdiečku, keď mala iba 14 rokov. Pár sa rozhodol, že sa chcú aj naďalej starať o deti s podobným postihnutím a dnes sa s láskou starajú o adoptívneho synčeka Russela.

Foto: Sam Ruttyn, Dailytelegraph

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 28. apríla 2019Zdroj www.dailytelegraph.com.au

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.