Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Manželom sa narodili dve rozdielne deti, dvojčatá. Ide o úplne ojedinelý jav

reklama:
Manželom sa narodili dve rozdielne deti, dvojčatá. Ide o úplne ojedinelý jav

Tehotenstvo a narodenie dieťaťa je úžasná vec, môže zmeniť život nielen matke, ale potom celej jej rodine. V dnešnej dobe nie je nič neobvyklé na tom, že sa niekomu podarí porodiť dvojčatá. Veľkú rolu v tom môžu hrať gény. Život rodičov dvojčiat je rovnako šťastný a radostný ako život ostatných. Aj keď niekedy to môže byť trochu zložitejšie, pretože sa musíte točiť nielen okolo jedného, ale dvoch detí naraz.

Ojedinelý pôrod

Stacy a Babajide sú snedý pár, ktorý mal obrovskú radosť, keď zistil, že Stacy nosí pod srdcom dieťa a neskôr, ako sa ukázalo, nie jedno, ale hneď dve. Nigérijský pár by však ani vo sne nenapadlo, že sa dvojčatá veľmi líšia v jednej veci, vo farbe pleti. Natoľko, že jedno bábätko má celkom čokoládovo hnedú farbu, zatiaľ čo druhé sa narodilo s veľmi vzácnou bielou kožou a vlasmi, nehovoriac o farbe očí. Daniel a David sú skutočným zázrakom nielen medzi svojimi rodinami, ale nech prídu kamkoľvek, všade ich obdivujú, hlavne pre ich jedinečnosť. „Keď mi doktor povedal, že moje deti nie sú rovnaké, nevedela som, čo mám čakať.”

Albinizmus

Neskôr bolo odhalené tajomstvo zvláštnej farby pleti, ktorá nie je ničím iným ako vzácnym genetickým ochorením zvaným albinizmus. Albinizmus je vrodená porucha tvorby farbiva, ktorá sa prejavuje zníženou alebo chýbajúcou pigmentáciou. Absencia farbiva zvaného melanín sa môže objaviť v koži, vlasoch a očiach. Albíni majú mliečne bielu pleť, biele vlasy a skoro až červené oči.

Táto dedičná porucha je pozorovaná u všetkých rás. V niektorých prípadoch chýba pigmentácia dúhovky a sietnice, v iných prípadoch sa nedostatok pigmentu vyskytuje iba v koži a vo vlasoch. Obe formy sú často spojené so zníženou zrakovou ostrosťou. Albínska koža je navyše citlivá na svetlo.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 10. júna 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.