Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Manželstvo ako z rozprávky: Pár s Downovým syndrómom dokazuje neprajníkom, že láska nepozná prekážky

reklama:
Manželstvo ako z rozprávky: Pár s Downovým syndrómom dokazuje neprajníkom, že láska nepozná prekážky

Skutočná láska nemá hranice, ani obmedzenia. Dokazuje to dvojica Maryanne a Tommy z Essexu, ktorí sa milujú už viac ako 23 rokov napriek skutočnosti, že obaja trpia Downovým syndrómom. Hoci museli čeliť mnohým neprajníkom, dnes dokazujú, že ich puto im mnohí môžu len závidieť.

Zamilovaný pár je veľkou inšpiráciou pre ľudí z celého sveta. Ani ochorenie, s ktorým sa pasujú od narodenia, im totiž nezabránilo vybudovať nádherný vzťah plný lásky a porozumenia.

Zamilovaní až po uši

Maryanne a Tommy sa spoznali pred rokmi v tréningovom centre pre ľudí so zdravotným postihnutím. Medzi dvojicou okamžite prebleskla povestná iskra a po 18 mesiacoch randenia prišiel čas urobiť rázny krok.

Tommy požiadal svoju vyvolenú o ruku s prstienkom z automatu. “Bola som šokovaná, keď to navrhol, ale nemusela som dvakrát premýšľať o tom, či poviem áno,“ povedala Maryanne podľa The Independent.

Tŕnistá cesta

Príbeh lásky Tommyho a Maryanne nebol vždy jednoduchý. Ako samotní partneri, tak ich najbližší museli čeliť množstvu nepríjemných otázok a dokonca i kritike pre ich rozhodnutie uzavrieť manželstvo. Ľudia neverili, že takýto vzťah môže vydržať.

V júli 1995 si napokon pár v obklopení najbližšej rodiny a priateľov povedal vytúžené áno. Aj dnes, 23 rokov po sobáši, dvojica dokazuje, že všetci skeptici a neprajníci boli na veľkom omyle. „Nesmierne milujú jeden druhému, rešpektujú sa navzájom a sú k sebe úplne úprimní,“ povedala pre People Linda Newmanová, sestra Maryanne.

Silnejší ako kedykoľvek predtým

Tommy a Maryanne sú stále veľmi šťastní a tvrdia, že ich vzťah je silnejší ako kedykoľvek predtým. “Nikdy sa nehádame. Veľmi milujem svojho manžela, je to môj najlepší priateľ,” vyznala sa zo svojich citov stále zaľúbená Maryanne.

O sladký príbeh Tommyho a Maryanne sa rozhodla s verejnosťou podeliť jej sestra Linda. Na sociálnej sieti založila manželom spoločný účet, prostredníctvom ktorého zdieľajú svoju rozprávkovú cestu životom so svetom a inšpirujú mnohých ľudí.

Foto: Facebook/Maryanne and Tommy

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 26. novembra 2018Zdroj life.shared.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.