Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Masáž pŕs pomocou kokosového oleja. Neuveríte jeho výhodám

reklama:
Masáž pŕs pomocou kokosového oleja. Neuveríte jeho výhodám

Ukazuje sa, že kokosový olej je veľmi užitočný pri prevencii rakoviny prsníka.

1. Kokosový olej sa skladá z viac ako 60% mastných kyselín so stredným reťazcom (MCT)

Medzi ne patrí kyselina kaprylová, laurová a dekanová. Bolo dokázané, že znižujú životaschopnosť rakovinových buniek a v jednom prípade sa znížila až o 70–90%. Existujú aj dôkazy, že tuky MCT majú schopnosť stimulovať gény zodpovedné za zabíjanie rakovinových buniek.

2. Kokosový olej znižuje zápal

Reakcia tela na zápal je jednou z hlavných príčin rôznych ochorení, najmä rakoviny. Správa publikovaná v International Immunopharmacology obsahuje informácie o jednej štúdii na potkanoch, kde bol pod vplyvom kokosového oleja zaznamenaný nárast antioxidačných enzýmov.

3. Kokosový olej produkuje ketóny

Rakovinové bunky sú závislé od glukózy, takže získavanie energie z tukov spôsobuje, že rakovinové bunky nemajú čo jesť.

4. Kokosový olej regeneruje tráviaci systém

Pamätajte, že 90% protilátok sa nachádza v tenkom čreve, takže ak je váš tráviaci systém zdravý, váš imunitný systém je tiež v dobrej kondícii. Mastné kyseliny so stredným reťazcom bojujú proti „zlým“ baktériám, vrátane kandidy. Nielen, že spôsobujú zápal, ale ako hovoria mnohí odborníci, sú základom pre rast rakovinových buniek. Bolo preukázané, že konzumácia kokosového oleja pôsobí proti žalúdočným vredom, ulceróznej kolitíde a pankreatitíde.

5. Kokosový olej zvyšuje vstrebávanie vitamínov D a K

Vitamíny D3 a K2 sú „partnermi“ pre zdravie endokrinného systému, ovplyvňujú aj zdravie pŕs a správne fungovanie imunitného systému. Vstrebateľnosť oboch vitamínov je veľmi dôležitá, pretože jeden nemôže plniť svoju funkciu bez druhého.

6. Kokosový olej reguluje endokrinný systém

To je spôsobené kyselinou laurovou, ktorá má aj antioxidačné vlastnosti. V roku 2011 bola vykonaná štúdia na viac ako 1 800 filipínskych žien. Spotreba kokosového oleja ukázala veľký nárast HDL cholesterolu. Predchádzajúce štúdie ukázali, že vyššie hladiny HDL a nižšie hladiny LDL majú pozitívny vplyv na produkciu estrogénu, najmä u žien po menopauze.

Nebojte sa nasýtených tukov

Možno ste skeptickí ohľadom konzumácie kokosového oleja, pretože je zložený prevažne z nasýtených mastných kyselín. Mnoho komunít tvrdí, že v záujme zachovania zdravého srdcového systému by mala byť ich spotreba obmedzená na minimum. Ľudia tieto tuky konzumujú tisíce rokov, ale treba zdôrazniť, že pochádzajú zo zdravých zdrojov. Len za posledných 60 rokov došlo k prudkému nárastu výskytu srdcových ochorení. V roku 2010 mnoho štúdií ukázalo, že riziko vzniku infarktu nesúvisí s množstvom spotrebovaného nasýteného tuku.

Na type kokosového oleja záleží

Nie všetky kokosové oleje sú rovnaké, nikdy nekupujte rafinované alebo stužené. Štúdie preukázali, že akýkoľvek hydrogenovaný olej môže viesť k rozvoju rakoviny prsníka. Pri nákupe kokosového oleja sa uistite, že je získavaný za studena.

Najlepšie na kokosovom oleji je jeho univerzálnosť, možno ho rozpustiť na varenej zelenine alebo použiť na vyprážanie. Je zaujímavé, že pri aplikácii na pokožku jej poskytuje mnoho výživných hodnôt. Jeho baktericídne vlastnosti taktiež podporujú zdravé zuby.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 10. novembra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.