Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Máte doma tieto topánky? Ak áno, podľa pediatrov by ste sa ich mali okamžite zbaviť

reklama:
Máte doma tieto topánky? Ak áno, podľa pediatrov by ste sa ich mali okamžite zbaviť

Crocsy sú tu už od roku 2002 a predalo sa ich už viac ako 300 miliónov. To, že sú pohodlné však nezaručuje, že sú tiež zdravé pre vaše telo. Všetky argumenty na tieto šľapky končia vyhlásením – "mne je to jedno, sú pohodlné".

Ľudia, ktorí sa bránia týmto tvrdením si myslia, že keď sú topánky pohodlné, sú pre telo dobré. Opak je však pravdou a ak doma tieto topánky máte, mali by ste vedieť o jednej dôležitej veci.

Pediatrička Dr. Megan Leahy tvrdí, že tieto topánky rozhodne nie sú tou najlepšou voľbou a že ich dlhodobé nosenie je pre telo zlé.

Podľa spomínanej pediatričky tieto topánky nezabezpečujú dostatočne pätu. Keď je päta nestabilná, prsty majú tendenciu tlačiť na seba, čo môže viesť k zápalu šliach, deformácie špičky, problémom s nechtami, kurím okám a mozolom. Topánky samozrejme nie sú vhodné na behanie alebo na náročný povrch.

Ak Crocsy používate iba výnimočne, doma na nenáročnom povrchu, je všetko v úplnom poriadku. Pokiaľ ich ale nosíte celý deň, mali by ste s tým prestať. Crocsy sú vraj v poriadku, ak ich využijete na výlety na pláž alebo do bazéna, ale na dlhé prechádzky ich nenoste!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 9. apríla 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.