Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Máte popraskané päty? Stačia vám základné suroviny a zbavíte sa ich.

reklama:
Máte popraskané päty? Stačia vám základné suroviny a zbavíte sa ich.

Zatiaľ čo sa každý deň poctivo staráme o pokožku našej tváre, starostlivosť o naše chodidlá dosť často podceňujeme. Výsledkom tak môžu byť suché a popraskané päty. Než s týmto nevzhľadným a bolestivým problémom vyrazíte na pedikúru, popraskané päty môžete ošetriť aj tým, čo máte doma. Vyskúšajte nasledujúce triky, vďaka ktorým sa vaše päty opäť zacelia.

Ryžová múka, med a ocot

Ako na to: Z 3 lyžičiek ryžovej múky, 1 lyžičky medu a 3 kvapiek octu vytvorte kašičku. Svoje chodidlá si namočte na 10 minút do vlažnej vody, potom touto zmesou svoje nohy jemne vyčistite. Opakujte dvakrát až trikrát týždenne.

Ryžová múka pokožku vašich chodidiel vyčistí a dodá jej potrebné minerály. Med má antiseptické účinky, vďaka čomu hojí praskliny na pätách. Ocot ako mierna kyselina napomáha odlupovaniu starej pokožky, pretože ju dokáže zmäkčiť.

Tip: Blahodárne účinky medu môžete využiť aj inak. Niekoľko lyžíc medu pridajte do misky s horúcou vodou, do ktorej následne na 20 minút ponorte svoje chodidlá. Potom zo svojich nôh odstráňte starú kožu pomocou pemzy.

Zrelý banán

Ako na to: Dva zrelé banány roztlačte na hladkú kašu. Túto zmes starostlivo naneste na svoje chodidlá a nechajte 20 minút pôsobiť. Potom opláchnite. Tento postup opakujte každý deň po dobu dvoch týždňov, kým nebudete spokojná s výsledkom.

Banán obsahuje látky, ktoré dokážu dokonale zvláčniť kožu vašich nôh. V banáne nájdete tiež vitamíny A, B6 a C, ktoré majú vplyv na pružnosť kože a priaznivo ovplyvňujú jej hydratáciu.

Listerine a ocot

Ako na to: Pripravte si zmes z 1 šálky ústnej vody Listerine, 1 šálky bieleho octu a 2 šálok vody. Svoje chodidlá namočte do tejto zmesi po dobu 15 minút. Potom z nich pomocou pemzy odstráňte suchú kožu. Tento postup opakujte každý deň, kým sa vám päty nezahoja. Listerine obsahuje thymol a alkohol, teda látky, ktoré ničia plesňové ochorenia, lieči praskliny a upokojujú pokožku. Naopak kyseliny obsiahnuté v octe pokožku chodidiel zmäkčia, čím uľahčí jej odstránenie.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 10. septembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.