Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Máte radi banány? Tak si dajte pozor. Pokial na nich uvidíte túto vec, jesť by ste ich rozhodne nemali

reklama:
Máte radi banány? Tak si dajte pozor. Pokial na nich uvidíte túto vec, jesť by ste ich rozhodne nemali

Je veľa dôvodov, prečo by sme mali zaradiť do svojho jedálnička práve banány. Sú dobré a obsahujú tiež celý rad telu prospešných látok. Môže sas v nich ale skrývať číre zlo.

Možno ste to nevedeli, ale banány sú po jablkách najviac konzumovaným ovocím na svete. Dôvodov, prečo sú tak obľúbené, je hneď niekoľko – obsahujú prírodné cukry dodávajúce energiu, veľké množstvo vlákniny a telu prospešné prvky ako je draslík, horčík a železo.

Navyše sú zdrojom množstva vitamínov a tiež kyseliny listovej. Obrovskou výhodou je, že sa banány dajú jesť takmer kedykoľvek a kdekoľvek, bez použitia akéhokoľvek nástroja a nemusíte ich ani umývať – to všetko vďaka jej šupke, ktorá ich chráni pred nečistotami.

Asi si myslíte, že vybrať dobré banány je veľmi jednoduché – stačí si v supermarkete vyhľadať tie najžltšie. Je tu ale niečo, na čo si musíte dať dobrý pozor!

V ovocí často nechávajú nakladené vajíčka jedovaté exotické pavúky. Pri veľkom zbere a nepríliš zodpovednej práci colníkov, sa potom tieto banány dostávajú do Európy. Prípad bohužiaľ nie je ojedinelý. V supermarketoch sa také banány objavili už niekoľkokrát.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 16. júna 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.